Kreative sommerdage

Kreative Sommerdage 2024

Mandag den 5. august kl. 15 til lørdag den 10. august kl. 10.
Solen skinner, fuglene synger, blomsterne dufter, humøret er højt og på Fuglsangcentret summer værkstederne af glade mennesker, gode ideer og kreative tanker.
Er du for rastløs til longdrinks og solbadning, kribler det i fingrene efter nogle spændende udfordringer, så meld dig til Kreativ Sommer i Dansk Blindesamfund.

I år kan du vælge imellem Ben & horn v. Finn Glibstrup, Stenværksted v. Jørgen Glud og Kurveflet v. Else Marie Pedersen.
Værter på dette års Kreative sommerdage er Brian Sørensen og Bettina Andersen.
Alle dagene på kurset starter med morgensamling og morgensang. Dernæst arbejdes der i værkstederne med god tid til fordybelse og hygge. Der vil ikke være undervisning om aftenen, men når vi ikke har andre aktiviteter, vil underviserne være til stede og værkstederne og gårdhaven vil være åben.
Tirsdag aften vil der være musik i bålhytten v. Søren Høg.

Kurset afsluttes med fernisering og festmiddag fredag eftermiddag og aften.
Pris: 3.905 kr. pr. person.
Drikkevarer er for egen regning og der må forventes udgifter til eget forbrug af materialer.
Antal: Der er plads til 18 deltagere på kurset.

Beskrivelse af de kreative værksteder, som du kan vælge imellem:
For alle tre valgmuligheder gælder det, at alle uanset erfaring, kan deltage.

Værksted 1 Kurveflet for alle v/ Else Marie Pedersen
Else Marie har udforsket magien i at flette kurve gennem 25 år.
Hendes kurve er en sammensmeltning af inspiration fra mange lande. Den nordiske kurvetradition er kombineret med former og teknikker fundet på studieture til mange verdensdele. Kurve er som et møbel; de kan have en funktion til opbevaring eller blot stå til pynt og være dejlige at se på.
På dette kursus vil vi arbejde med kurve på mange forskellige måder. Grundmaterialet vil være peddigrør af rattan sammen med forskellige typer snore af naturmaterialer. Vi vil arbejde både på træbunde samt bunde, vi selv fletter.
Har du specielle ønsker, snakker vi om det ved kursets start. Vi vil alle starte med en bunden opgave for at komme i gang og lære materialet at kende, derefter vil man kunne flette efter individuelle ønsker.
Kurset er for både nybegyndere samt for dem, som har flettet kurve før. Vi vil have to kurve i gang hele tiden, så der er noget at flette på, når jeg ikke lige er til stede.
Der er plads til 6 deltagere på kurveflet.

Værksted 2 – Sten, sol, strand og vand v/Jørgen Glud
Jørgen Glud er skulptør og kunstner til fingerspidserne, og når Jørgen finder inspiration i naturen, er det ikke kun udseendet, der tæller. Jørgen siger selv: ”Når jeg går på stranden, samler jeg altid sten op, de er jo flotte, når de er våde. En bestemt sten er jeg meget glad for – en hornblende. Når jeg går med den i hånden og gnider den mellem fingrene, er den blød og varm. Jeg har været heldig, med den måde jeg skaber mine skulpturer på i granitten, hvor jeg har den grove sten, men også det polerede, bløde og varme, – noget man skal røre ved. Jeg vil gerne skabe noget sammen med jer, som er blødt og varmt, i fedtsten og træ”.
Der er plads til 6 deltagere v. Jørgen Glud.

Værksted 3 – Ben og horn v/ Finn Glibstrup:
Tidligere brugte man ben og horn til både pyntegenstande og brugsgenstande, og med den rette forarbejdning kan man skabe utroligt smukke og fantastisk holdbare produkter i disse materialer. Tilmeld dig dette værksted, hvis du kunne tænke dig at arbejde med ben og horn og skabe dine egne smukke pynte- og brugsgenstande.
Der er plads til 6 deltagere på ben og horn.

Tilmelding:
Tilmelding fra mandag den 29. april kl. 9.00 til kursusafdelingen på kursusafdelingen@blind.dk tlf. 76 20 22 02.
Ved tilmelding skal du vælge, hvilket værksted du ønsker at deltage i, herunder din 1. prioritet og din 2. prioritet.
Ved flere tilmeldinger end kurset har plads til på første tilmeldingsdag, fordeles pladserne via lodtrækning.