Øjenlægeforedrag om grøn stær (Zoom)

Denne gang får vi fornøjelsen af øjenlæge, professor og forsker Miriam Kolko, der vil fortælle om grøn stær. Hun skriver følgende om foredraget:

Grøn stær, også kendt som glaukom, er en alvorlig øjensygdom, der påvirker millioner af mennesker over hele verden og omkring 100.000 i Danmark. Man kan miste synet på grund af grøn stær, men opdages sygdommen i tide kan den bremses med øjentryksænkende behandlinger. Kom og hør et foredrag, hvor jeg vil dykke ned i hvad grøn stær er, hvordan sygdommen påvirker synet og hverdagen, og vigtigst af alt, hvordan den kan forebygges og behandles.

Vi vil udforske nogle af de vigtigste risikofaktorer bag grøn stær, herunder genetiske faktorer, alder og øjentryk. Herudover vil vi drøfte forskellige andre risikofaktorer, som f.eks. hjertekarsygdomme. Vi vil også diskutere de forskellige former for grøn stær og deres individuelle symptomer og risici.

Deltagerne vil lære om vigtigheden af regelmæssige øjenundersøgelser for at opdage grøn stær i dens tidlige stadier, hvor behandlingsmuligheder er mest effektive. Vi vil diskutere medicinske og kirurgiske behandlinger, der kan hjælpe med at mindske risikoen for sygdommen. Særligt vil vi drøfte, hvordan man kan optimere behandling med øjendråber, så der er færrest bivirkninger.

Der vil være rigelig tid til at stille spørgsmål – både under og efter foredraget.

Du kan deltage ved at klikke på nedenstående link
Link:
https://us02web.zoom.us/j/86314520931?pwd=ak1XbmprdFBUQnRZOWszWU91VHdyUT09

Du kan også deltage ved at ringe ind til mødet på tlf. 32 72 80 11
Meeting ID: 863 1452 0931
Passcode: 1

Ønsker du at blive ringet op, kan du sende en mail til aktivitet@blind.dk eller ringe til Gitte Michelsen på tlf. 92 82 29 31 senest d. 23. maj kl. 12.00.