UngeCamp 2024

Invitation til årets UngeCamp – Gør det selv.

Drømmer du om at blive uafhængig? Vil du lære at gøre det selv? Oplever du at dit synshandicap forhindrer dig i at prøve nye ting? Så kom og bliv sat fri, sammen med andre unge, der har det ligesom dig. Du er ikke alene.

I en forlænget weekend, giver vi den max gas, på gør det selv temaet! Vi inviterer derfor til UngeCamp for dig der har et nedsat syn, er imellem 15 og 30 år, og gerne vil lave et powermove! Det foregår på det skønne Fuglsangscentret i Fredericia
Du er velkommen, uanset om du stadig bor hjemme eller er flyttet hjemmefra. Det vigtige er, at du er parat til at skabe en forandring i dit liv og blive stærkere sammen med andre.

Indhold:
Her er et kursus, hvor du både kan lære at lave din egen mad, sy knapper i dit tøj, sætte en hylde op, og finde praktiske løsninger på problemer i dagligdagen. Du får muligheden for at debattere med andre unge, hvornår man bør klare sig selv, og hvornår man må bede om hjælp. Efter gode råd fra de unge sidste år, giver vi bedre tid og plads til de enkelte workshops. Vi vil ikke kun snuse, vi vil lære.

Plads til forkælelse:
På kurset vil der også blive masser af tid til at bruge Fuglsangscentrets faciliteter, tage et slag Show Down, benytte svømmehallen og se hvad TRX kan gøre for dig.
Vi vil også nyde en masse god mad og underholdning, så du kan godt glæde dig til, både at blive udfordret og forkælet, uanset hvad du kommer fra.

Giv slip kursus – For forældre:
På kursets første aften, inviterer vi forældrene til aftensmad samt et ”Giv-slip” kursus fra kl. 19-21. Her er der mulighed for, at dine forældre kan mødes med andre forældre og få en snak om, hvordan de takler det at være forældre til en person med et synshandicap. Det passer sammen med, at mange vælger at køre sammen med deres forældre til kurset, og på den måde kan i alle få noget med jer hjem, og alle kan føle sig trygge.
Herefter sender vi alle forældre hjem igen. Søndag kl. 12.00 er forældre igen velkomne og vi inviterer til frokost og efterfølgende afrundes kurset fælles.

Tilmelding:

Hvis din nysgerrighed, allerede nu er vakt, så tilmeld dig, da der er et begrænset antal pladser. Det koster 400 kr. at deltage, prisen pr. forælder er ligeledes kr. 400,00.
Tilmeld dig til kursusafdelingen på Fuglsangscentret ved at skrive til: kursusafdelingen@blind.dk eller tlf. nr. 76 20 22 03. Husk ved tilmelding at fortælle, om du kommer sammen med dine forældre, og oplyse om eventuelle kosthensyn du måtte have. Hold dig ikke tilbage med at spørge om hjælp. Hvis du kommer alene, sørger vi for fælles transport fra Fredericia Banegård til Fuglsangscentret. Tilmelding senest den 10. marts 2023.

Det er ikke et krav at du opfylder synskriteriet for Dansk Blindesamfund for at kunne deltage. Du skal dog være medlem af Dansk Blindesamfunds Ungdom. Det sker ved at skrive til: kontor@dbsu.dk eller ringe til: 71 71 02 23, her vil du også kunne få dine transportudgifter refunderet.

Har du generelle spørgsmål til arrangementet så er du velkommen til at kontakte kursusleder Mie Henriksen på mph@blind.dk eller tlf: 23 40 92 08.

Vi glæder os til at byde dig velkommen til årets bedste Event!
handyhilsner fra Dansk Blindesamfund, og Dansk Blindesamfunds Ungdom.