Hovedtema: Lydfyr

Lydfyr ved fodgængerovergange fortæller os, hvor fodgængerovergangen er, og om trafiklyset er grønt eller rødt. Vi ønsker at finde frem til signaler, som ikke generer andre.

Lydfyr er vigtige for trafiksikkerheden

Tilgængelighed for personer med et synshandicap kan være en stor udfordring de steder, hvor den kørende trafik skal krydses. Det kan være svært at finde direkte over på den modsatte side af vejen og ikke ved et uheld ende ude midt i vejkrydset. Det er derfor meget afgørende for blinde og stærkt svagsynede, at der er velfungerende lydfyr i vejkrydsene rundt om i landet. For det halter desværre flere steder.

Flere lydfyr, tak

Vi har en stor opgave i – på kommunalt plan – at få opsat flere lydfyr i vejkryds, hvor det er vanskeligt og utrygt at færdes.

Flere steder i landet har man imidlertid valgt at fjerne lydfyr, da der har været støjklager fra naboer. Det er blevet løst i nogle kommuner ved, at man har opsat lydfyr med såkaldte bankelyde, som er langt mindre støjende og dermed tager mere hensyn til omgivelserne. Andre kommuner vil kunne lade sig inspirere af disse lydfyr med respekt for netop naboer og de øvrige trafikanter. 

Relevante links

Akustisk lydfyr

KL: Spørgsmål og svar om kommunalvalget (åbner i nyt vindue)

printerikonPrintvenlig
Forfatter: Martin Gregers Arnoldus
Oprettet af webredaktør
Publiceret 04/07 2017
Sidst opdateret 04/07 2017
Lydfyr

Mand med synshandicap ved fodgængerovergang med lydfyr

Kontakt - Kommunalvalg 2017

Martin Gregers Arnoldus

Telefon 30 73 64 01

Mail: