Vi strikker mennesker sammen

Om du er helt nybegynder, øvet, eller superstrikker, så vil vi gerne invitere dig til at være med i et unikt og forhåbentligt spændende samarbejde omkring strikkeprojektet: Vi strikker mennesker sammen.

Hvad handler projektet om

Projektet er et samarbejde mellem DBS, strikkere med synshandicap i Rwanda og mig, Misja, der er billedkunstner. Det skal munde ud i et stort strikket billede og en podcast om projektet.

Det strikkede billede kommer til at være rigtigt stort, ca. 3 x 2 meter. Det tager udgangspunkt i et foto fra Rwanda, der forestiller tre brune hænder der holder og mærker på et stykke strik, som de arbejder på.
Billedet skal laves i rent strik, i forskellige dele der sættes sammen til ét samlet billede.
Baggrunden er grøn og består af 70 strikkede felter, der sys sammen til en stor samlet baggrund. Efterfølgende sættes den sammen med de strikkede hænder og det stykke strik som hænderne holder, som er lavet af strikkerne i Rwanda.

På den måde kommer de danske strikkere, der vil være med, til at strikke et motiv der forestiller strikkerne i Rwanda, imens de arbejder. I billedet mødes strik fra Danmark og strik fra Rwanda helt fysisk og fortæller en fælles historie om interessen for strik, og om strikkeriets betydning for fællesskaber. Dette vil også blive fortalt i små sætninger, som jeg har fundet i de samtaler, jeg har haft med både strikkere i Rwanda og i Dansk Blindesamfund. De skal strikkes ind med punkt nederst på billedet.

Strikkebilledet bliver udstillet til sommer på Folkemødet på Bornholm eller på Kulturmødet på Mors, sammen med en podcast der er ved at blive produceret om projektet. 

Jeg vil gerne være med – hvad gør jeg?

Som sagt skal der bruges 70 felter på ca. 30 x 30 cm. per styk, og du bestemmer selv, om du har lyst at strikke et eller flere, og om du vil strikke fx et på 30 x 60 cm, eller større – bare det kan deles med 30.

Alle felter strikkes på pind 4-5, og i enten akryl-, bomuld- eller båndgarn. Du bestemmer hvilket garn du vil strikke i. Det er op til dig, om der er mønster på firkanten og hvilket mønster, du må dog kun bruge det grønne garn, du får tilsendt, så vi får den samlede grønne baggrund.

Hvis du vil deltage, så send en mail til Misja

I mailen skal du skrive, hvor mange felter du vil strikke og i hvilket garn. Du skal også skrive din postadresse, så jeg kan sende dig garnet og den frankerede svarkuvert, så du kan sende dit strik retur, når du er færdig. Vi vedlægger en pap skabelon på 30 x 30 cm, så du har lidt at kigge efter. Afviger din firkant en smule, så er det helt fint -mangfoldigheden blandt strikkerne er vigtig at vise!

Misja skal have alle felterne retur senest d. 30. april 2024.

Vi afholder aktiviteter i Vi Strikker Mennesker Sammen på følgende tidspunkter

Der er ingen aktiviteter, der matcher din søgning.