Sådan bruger du MovieReading

Med MovieReading kan du både opleve films lydside og samtidig få synstolket billedsiden. Her får du en guide til, hvordan du bruger appen.

Med appen MovieReading er det muligt for mennesker med synshandicap at få beskrevet filmens billedside, samtidig med at de oplever lydsiden. Derfor kan mennesker med synshandicap følge med i alt det, der ikke fremgår af dialogen – sceneskift, skuespillernes tøj, ansigtsudtryk og kropssprog. Beskrivelserne er lavet sådan, at de ikke forstyrrer filmens originale lyd. Teknikken fungerer sådan, at mobiltelefonen “hører” biografhøjttalerens lyd med sin mikrofon, som den genkender og synkroniserer med synstolkningen. 

Du kan bruge appen i en hvilken som helst biograf, uden at din telefon skal have noget ekstraudstyr. Det eneste, du behøver, er din smartphone, og – hvis du skal lytte til synstolkning – et par høretelefoner. Når du trykker på en knap, vil MovieReading lytte til filmens lydspor via telefonens eller høretelefonernes mikrofon og finde ud af, hvor i filmen du er og derefter sende synstolkning til dig, som er synkroniseret med filmen.

Når du har installeret MovieReading-appen, skal du igennem disse 3 trin for at komme i gang:

  1. Download den ønskede synstolkning, inden du går i biografen. Gå ind i Filmoversigten ved at vælge Filmoversigt længst nede i appen. Søg i de tilgængelige film og vælg den, du vil se. Vælg derefter synstolkning, og appen vil downloade filen til Mine film.
  2. I biografen skal du sætte din telefon på flytilstand. For ikke at forstyrre MovieReading-appen eller dine venner skal du huske at afbryde alle ringesignaler og sætte telefonen på flytilstand, inden filmen begynder.
  3. Nyd nu synstolkningen! Med Mine film kan du vælge den film, du downloadede. Vælg den film, du downloadede og tryk på OK, når filmen begynder. Synstolkningen bliver automatisk synkroniseret med filmen. Hvis du lytter til synstolkning, slukker din skærm efter nogle sekunder for ikke at genere andre i biografen.

Når du lytter til synstolkning, kan du når som helst trykke på skærmen og få en menu med 4 valgmuligheder:

  • Sync.: Synkronisér synstolkning med filmen, hvis du er kommet ind på et forkert sted i filmen.
  • Pause: Sæt synstolkning på pause.
  • Genoptag: Starter synstolkning igen (appen synkroniserer automatisk med filmen).
  • Tilbage. Tilbage til Mine film.

Her er en kort beskrivelse af de faner, som optræder i hovedmenuen:

Filmoversigt

Fra fanen Filmoversigt kan man downloade tilgængelige synstolkninger. De filer, som downloades, vil ligge i Mine film.

For at komme til Filmoversigt skal man have en internetopkobling enten via wi-fi eller mobilnet. Undersøg priser for opkobling og download hos din operatør.

For at downloade synstolkning skal du vælge den ønskede film. Nogle gange skal du foretage endnu et valg for at vælge sprog eller synstolkning. Det tager ca. et minut at downloade, men det kan vare længere, hvis internetforbindelsen er langsom.

Mine Film

Her findes alle de synstolkninger, som du har downloadet fra ”Filmoversigt”. 

Når du er i biografen, vælger du den film, du skal se, og hvis der er flere valgmuligheder for filmen, vælger du den, du ønsker at bruge. Du vil få at vide, at du skal huske at sætte din telefon på flytilstand. Når filmen begynder, trykker du på OK. Synstolkningen vil så blive synkroniseret i løbet af nogle sekunder, men det kan tage lidt længere tid.

Tryk ikke på OK, inden filmen begynder. Hvis du gør det, kan MovieReading komme til at lytte til et forkert lydspor (for eksempel reklamer), og så skal du måske sætte appen til at synkronisere igen.

Du kan altid synkronisere synstolkning via MovieReadings menu.

Indstillinger

Her finder du flere valgmuligheder og information om MovieReading-appen, blandt andet:

  • Land. Sørg for, at du vælger Danmark eller det land, du befinder dig i.