Videre til indhold | Videre til menunavigation

Du er her: Forside / Om os / Aktiviteter / Fokuskurser for tillidsfolk: Kommunalvalg og handicapråd: 21.-22. oktober 2017

Fokuskurser for tillidsfolk: Kommunalvalg og handicapråd: 21.-22. oktober 2017

Beskrivelse af begivenheden

Tidspunkt

21/10 2017 kl. 11:00 til
22/10 2017 kl. 14:30

Sted

Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia

Navn, kontaktperson

Telefonnummer, kontaktperson

76 20 22 00

Tilføj begivenhed til kalenderen

Kommunalvalg og Handicapråd

Inspirationsweekend på Fuglsancentret

Den 21. november 2017 skal landets vælgere bestemme, hvem der de næste fire år skal lede landets kommuner og regioner. Her kan du også komme til at spille en rolle. Ikke kun med dit kryds, men også med en arbejdsindsats i de kommunale handicapråd.

Er du aktiv i DBS, eller sidder du med en politiker i maven, så kom og bliv inspireret til at målrette dit engagement. Hør om handicappolitikkens baggrund og rolle, og deltag i vores workshops, hvor vi kommer til at arbejde med cases fra en dagligdag, der afspejler rollen som rådsmedlem.

Indhold

  • FN’s handicapkonvention. Historisk baggrund for arbejdet. Hvad er det vi slås for?
  • Lovgrundlaget. De forskellige roller i rådene og rådenes struktur lokalt og centralt. Hvordan fungerer kommunen?
  • Case/rollespil og inspirationsarbejde – Eksemplariske sager i forhold til dagligdagen i rådene. (Enkle sager, hvor rådsmedlemmernes roller bliver trukket op). Rollespil, hvor kursusdeltagere spiller både politikere og rådsmedlemmer.

Inspirationsweekenden vil blive afholdt på Fuglsangcentret i Fredericia fra lørdag den 21. til søndag den 22. oktober. Med start lørdag kl. 11 og slut søndag kl. 14.30.

Er du interesseret i at deltage?

Hvis du er aktiv i din kreds, eller ønsker at blive det, skal du kontakte din kredsformand, som kan tilmelde dig kurset.

Er du engageret i det landspolitiske arbejde, f.eks. som medlem eller suppleant i et stående udvalg, træffes beslutningen om deltagelse af forretningsudvalget. Så skal du kontakte din udvalgsformand eller kursusafdelingen på Fuglsangcentret, hvor du skal udfylde en tilmeldingsblanket, som videresendes til forretningsudvalget.

Du er også velkommen til at kontakte kursusafdelingen, hvis du ønsker yderligere oplysninger.

Kursusafdelingen skal modtage tilmeldingerne senest den 26. september, så meld din interesse som beskrevet. Kursusafdelingen kan træffes på tlf. 76 20 22 00 eller på e-mail: kursusafdelingen@blind.dk.

 

printerikonPrintvenlig
Forfatter: Kursusafdelingen
Oprettet af webredaktør
Publiceret 05/09 2017
Sidst opdateret 08/09 2017
Arkiveret under Kursus