Dansk Blindesamfund på Folkemødet

På torsdag den 15. juni 2017 drager Dansk Blindesamfunds forretningsudvalg for femte gang til Folkemøde på Bornholm. Vi ønsker at nuancere debatterne og bidrage med viden om blinde og stærkt svagsynedes behov og muligheder.

Tre deltagere på Folkemødet med Dansk Blindesamfunds logo på jakken. Foto: Anders Clausen

Temaer

I år har vi ikke vores eget telt, men deltager i stedet aktivt i et udvalg af de mere end 3.000 debatter og arrangementer, der afholdes på Folkemødet. De helt store temaer for os vil være:

  • beskæftigelse
  • tilgængelighed
  • sociale forhold.

Debat om beskæftigelse

Lørdag den 17. juni arrangerer vi en debat med fokus på, hvorfor så få mennesker med synshandicap er i beskæftigelse sammenlignet med andre befolkningsgrupper.

Sammen med DR journalist Dorte Fals vil vi udfordre blandt andre Dansk Arbejdsgiverforening på, hvilke barrierer der er for at ansætte medarbejdere med synshandicap.

Du kan læse mere om debatten på Folkemødets hjemmeside:

Folkemødets hjemmeside: Hvad kan en blind? - og hvorfor er flere ikke i arbejde?

Andre debatter

Ud over at være aktive tilhørere til debatter, deltager Forretningsudvalget også som paneldeltagere, blandt andet hos Europa-Kommissionen og hos Advokatrådet.

Tilgængelighed på Folkemødet

De seneste to år har vi i samarbejde med Arkitektforeningen og Realdania sat fokus på manglende tilgængelighed for mennesker med handicap på Folkemødet.

Vi ved, at netop de fysiske rammer afholder mange fra at deltage i Folkemødet, fordi det ikke er muligt at komme rundt i kørestol eller ved hjælp af en hvid stok.

I løbet af vinteren har vi haft en god dialog med Folkemøde-sekretariatet om mulighederne for at gøre dette års Folkemøde mere tilgængeligt. Vi glæder os derfor til at se forandringerne i retning af et mere tilgængeligt Folkemøde for alle.

Vi ses på Folkemødet 2017

Selv om vi ikke har vores eget telt i år, hvor vi kan mødes, håber vi at møde både medlemmer og nysgerrige danskere på Folkemødet.

Hvis du har spørgsmål om foreningens arbejde eller livet med et synshandicap, må du endelig tage fat i os. Du kan kende os på den hvide stok og logoet på jakken.

Følg med på Facebook og Twitter

Du kan følge vores Folkemøde-deltagelse på Facebook og Twitter:

Dansk Blindesamfund på Facebook

Dansk Blindesamfund på Twitter

printerikonPrintvenlig
Forfatter: Tina Hoff
Oprettet af webredaktør
Publiceret 13/06 2017
Sidst opdateret 13/06 2017