Godt grin på førerhundens dag

Det kunne være værre. Det er bare en førerhund! Sådan lyder budskabet i den video, som Dansk Blindesamfund sender på gaden i dag på førerhundens dag

Der er både struds, lama og langhåret ko i den sjove video skabt i samarbejde med vores norske søsterorganisation og sendt ud på vores platforme i dag, hvor vi fejrer den internationale dag for førerhunde.

Se videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=ob_UcLs747U

Om videoen siger landsformand i Dansk Blindesamfund Thorkild Olesen:

”Vi kan jo ikke have delehunde stående rundt omkring ved trafikknudepunkter og så lige snuppe en, når vi har brug for hjælpen. Hunden følger altid med os, fordi den hjælper os på vej. Derfor er det så ydmygende, når man bliver afvist. Og helt ærligt – det er jo ikke en lama eller en stor struds vi slæber med os rundt – det er en hund og det er budskabet med videoen: Det er bare en førerhund”, siger Thorkild Olesen.

Vi bringer her en skriftlig synstolkning, så alle kan få glæde af videoen og blive en del af budskabet.

Videoen begynder i en taxi, hvor der sidder en gås på bagsædet. Chaufføren bliver helt forskrækket, da den pludselig skræpper høj. En blind mand står med sit æsel i førerbøjle ved et busstoppested. Æslet kæmper stædigt imod at komme ind i bussen. En kvinde går ind i en tøjforretning med et stort uldent får i førerbøjle. Dyret taber sorte kugler ud af bagdelen hele vejen ud, mens manden bag disken ser temmelig træt ud. Tilbage i taxien, hvor gåsen nu flakser med vingerne omme på bagsædet. En mand står i en hotelreception med en lama i førerbøjle, der pludselig vender rundt og stikker af med klirrende lyde til følge. Tilbage ved busstoppestedet er det nu æslet, der prøver at stikke af. Imens bakker en minibus ud af en indkørsel. Chaufføren kigger sig tilbage over skulderen for at orientere sig. I midtergangen sidder en stor elg med gevir helt op til loftet og spærrer alt udsyn. Ved siden af sidder en dame med mørke briller og elgens førerbøjle fylder et helt sæde alene. Ved busstoppestedet er der nu kommet fem hjælpere til, der har fanget æslet og skubber bagpå dyret for at få det op i bussen. Hen over en bro i byen spadserer en mand med en struds i førerbøjle. På en restaurant sidder en blind mand og spiser. Ved siden af står hans store pelsede fører-ko og gumler græs. Tjeneren er ved at dække en bord ved siden af og farer sammen, da koen pludselig brøler. En taxi kører op ved en holdeplads. Der står en dame med sin lyse førerhund i bøjle. På skærmen står teksten: Det kunne være værre. Hunden sidder fint i sin bøjle ved siden af sin fører med hvid stok. På skærmen står der nu: Vi vil bare gerne have en førerhund med. Chaufføren kommer ud og hjælper damen og hunden ind i taxien. På skærmen står logoet for Dansk Blindesamfund.

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 25/04 2018
Sidst opdateret 25/04 2018