Fokus på fremtidens øjensundhed

Nyt samarbejde mellem Dansk Blindesamfund og Louis Nielsen skal skabe øget fokus på forebyggelse af øjensygdomme og flere midler til øjenforskning

Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund har for nyligt indgået i et strategisk partnerskab med det enkle formål at forbedre danskernes øjensundhed. Det er vi i Dansk Blindesamfund begejstrede for:

”Vi samarbejder med alle, der vil være med til at støtte vores sag og sætte fokus på øjensundhed og forskning, så færre bliver blinde og svagsynede i fremtiden. Louis Nielsen er en naturlig samarbejdspartner for os på det område, da de har et stort fokus på styrket øjensundhed”, forklarer Thorkild Olesen, landsformand i Dansk Blindesamfund.

Hos Louis Nielsen erkender man, at man som markedsledende optikerkæde også har et medansvar for at bidrage til at forbedre danskernes øjensundhed og forebygge øjensygdomme.

”Vi er enormt glade for og stolte over vores samarbejde med Dansk Blindesamfund, der som en kendt og historisk dansk interesseorganisation repræsenterer mange vigtige indsatser på synsområdet samt en meget stor viden om forebyggelse, sygdomsopsporing og øjenforskning. Samtidig repræsenterer vi som optikerkæde en vigtig indsigt i danskernes personlige øjensundhed, og da vores erklærede mission er at give danskerne den bedst mulige sundhedsydelse på vores felt, er det helt oplagt, at vi som organisationer arbejder sammen om danskernes øjensundhed. Sådan rent forretningsmæssigt ved vi, at det er de lave priser og den høje produktkvalitet, der gør os i stand til at sælge mange briller. Det kommer vi aldrig til at lægge skjul på, for det er det, der er grundlaget for, at vi kan fokusere på andre ting og blandt andet løbende investere i ny teknologi og konstant uddannelse af vores medarbejdere – så det med salget arbejder vi ligesom med i et spor ved siden af dette samarbejde. Men vi kan også bare se, at vi løbende dokumenterer flere og flere sager i vores sundhedsarbejde, hvor vores optikere opdager synstruende sygdomme hos patienterne tidligt nok til, at patienterne har kunnet starte succesfulde behandlingsforløb via øjenlæger. Når vi så samtidig befinder os i en helt tydelig markedslederposition i den danske optikerbranche, er der ikke rigtigt nogen diskussion om, at vi har et meget stort ansvar for at gøre, hvad vi kan, for at bidrage til en endnu bedre øjensundhed i Danmark”, siger Mads Nygaard, administrerende direktør i Louis Nielsen.

Spørgsmål og svar om samarbejdet mellem Dansk Blindesamfund og Louis Nielsen


Q: Hvorfor har Dansk Blindesamfund og Louis Nielsen valgt at indgå i et formelt samarbejde?

A: Fordi danskerne skal blive bedre til at passe på deres øjne. Louis Nielsen laver jævnlige forbrugerundersøgelser, der spørger ind til danskernes syn på deres egne øjne. I undersøgelsen fra 2017, hvor mere end 1000 danskere deltog, svarede næsten 80 %, at de betragter synet som den vigtigste sans, mens det kun er halvdelen, der faktisk får lavet et sundhedstjek af deres øjne mindst hvert andet år hos enten en øjenlæge eller en optiker.

Samtidig kan vi se, at mange synstab rent faktisk kunne undgås, hvis folk blandt andet blev bedre til at integrere jævnlige sundhedstjek af øjnene som en naturlig del af deres personlige sundhedsrutiner – eksempelvis på linje med at gå til tandlægen.

Derudover vil vi gerne sammen bidrage endnu mere til at forebygge øjensygdomme og blindhed gennem øget støtte til øjenforskning. Perspektiverne i forskningen på synsområdet – ikke mindst i lyset af nye videnskabelige og teknologiske muligheder – er store, så endnu færre ender som blinde eller svagsynede i fremtiden.

Q: Hvordan skal samarbejdet gavne danskernes øjensundhed?

A: Det skal det primært gennem et øget fokus på øjensundhed gennem masser af kommunikation og videndeling på området. Samarbejdet kommer således til at fokusere på eksempelvis konsekvenserne af ikke at passe godt på sine øjne gennem information om øjensygdomme, ligesom der naturligvis vil være et kraftigt fokus på forebyggelse, sygdomsopsporing og indsamling af midler til øjenforskning. Allerede i foråret har vi haft en del kampagnekommunikation i TV, dagblade, online og så videre. Det fortsætter i den kommende år.

Q: Hvorfor arbejder vi som uafhængig interesseorganisation sammen med en kommerciel virksomhed som Louis Nielsen?

A: Dansk Blindesamfund arbejder sammen med alle, der deler vores værdier og støtter vores sag. Det gælder også private virksomheder, herunder optikerkæder. Louis Nielsen spiller en vigtig rolle på synsområdet og med samarbejdet med Louis Nielsen har vi i Dansk Blindesamfund en stærk mulighed for at nå endnu bredere ud med nogle af vores kernebudskaber på området for sygdomsopsporing, forebyggelse og forskning – i fællesskab med Louis Nielsen. Optikerkæden har berøring med millioner af danskere hvert år, hvoraf en meget stor del lægger vejen forbi en af deres mange butikker. Desuden har Louis Nielsen har klare ambitioner om løbende at forbedre den faglige kvalitet af optikerarbejdet, herunder i samarbejde med øjenlæger. Der er tale om et partnerskab mellem ligeværdige partnere. Louis Nielsen har – ligesom andre partnere – naturligvis ingen som helst indflydelse på Dansk Blindesamfunds arbejde og uafhængighed. 

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 19/04 2018
Sidst opdateret 19/04 2018