Videre til indhold | Videre til menunavigation

Du er her: Forside / Om os / Nyheder / Førerhundebruger ventede forgæves på taxa

Førerhundebruger ventede forgæves på taxa

Desværre sker det stadig, at førerhundebrugere ikke kan få lov til at komme med en taxa. Seneste eksempel var i går (18. maj 2017), hvor vores medlem Lene F. Andersen ventede forgæves på en taxa i 30 minutter på Østerport, selvom der holdt adskillige ledige vogne. Men Lene havde sin førerhund, Ronja, med, og når de følges, sker det desværre en gang imellem, at taxachaufføren ikke vil have dem med.

Gratis kurser for bus- og taxachauffører

Dansk Blindesamfund har igennem flere år tilbudt gratis kurser til bus- og taxachauffører for at udbrede kendskabet til blinde og stærkt svagsynede borgeres færden - herunder også brugen af en førerhund som et uundværligt hjælpemiddel i trafikken.

Netop fordi en førerhund er et hjælpemiddel, har førerhundebrugeren ret til at tage den med i butikker, på restauranter og i taxaer. En førerhund er netop opdraget til at bevæge sig overalt og forholde sig i ro, når førerhundebrugeren er til møde, ude at spise eller fx kører med bus eller taxa. Derfor bør taxachaufførerne heller ikke være bekymret for at have en urolig hund i bilen.

Vores kursuskonsulenter afholder hvert år mere end 300 kurser for medarbejdere i transportbranchen. Du kan læse mere om taxakurserne her på vores hjemmeside:

Kursustilbud til bus- og taxachauffører 

Lene fik lift af cyklist på Christianiacykel

Heldigvis endte Lene med at få et lift til sit møde af en forbipasserende cyklist på Christiniacykel. Han havde ikke noget imod at have Lene og Ronja siddende i ladet. Vi er rigtig glade for, at det lykkedes Lene at komme godt frem, og det er god stil af cyklisten at tage Lene med.

Husk, at førerhunde er et vigtigt hjælpemiddel

Samtidig opfordrer vi taxabranchen til at huske på, at førerhunde er et vigtigt hjælpemiddel og gerne må medbringes i taxaer.

Lene og cyklist i TV2 Lorry

På TV2 Lorrys hjemmeside kan du se et indslag med Lene og cyklisten Oliver:

TV2 Lorry: Ingen taxi ville køre med blinde Lene: Så kom Oliver på sin cykel (åbner i nyt vindue)


 

printerikonPrintvenlig
Forfatter: Tina Hoff
Oprettet af webredaktør
Publiceret 19/05 2017
Sidst opdateret 19/05 2017
Arkiveret under Nyhed