Videre til indhold | Videre til menunavigation

Du er her: Forside / Om os / Nyheder / Høring på Christiansborg om specialiserede tilbud for mennesker med synshandicap

Høring på Christiansborg om specialiserede tilbud for mennesker med synshandicap

På onsdag den 17. maj 2017 afholder Folketingets socialudvalg høring om de specialiserede social tilbud. Det sker på baggrund af et ønske fra Dansk Blindesamfund for at sikre, at mennesker med synshandicap får den rette rådgivning og hjælp uanset, hvor i landet man bor. Det skal ikke være postnummeret, der afgør, om man får den rette hjælp eller ej.

Høringen omfatter mennesker med handicap generelt og har til formål at få viden om, hvorvidt de store ændringer i strukturen på socialområdet fortsat sikrer højt specialiserede tilbud og rådgivning for mennesker med handicap. Vi skal sikre, at ny forskning fremover bliver nyttig viden for mennesker, der har behov for specialiserede tilbud.

Thorkild Olesen holder oplæg på vegne af Danske Handicaporganisationer. Desuden skal Anne Kristine Grosbøll, centerleder for Instituttet for Blinde og Svagsynede, holde oplæg om vigtigheden af højt specialiserede tilbud på synsområdet. Det er helt afgørende for rehabiliteringen af mennesker med synshandicap, at man hurtigt møder højt kvalificerede fagpersoner, som ved, hvilke muligheder der er for at vende tilbage til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet.

Vi håber, at høringen vil give politikerne et dybere indblik i det specialiserede område for mennesker med handicap, så vi kan undgå den begyndende ulighed, vi ser rundt om i landet. Det skal ikke være postnummeret, der afgør, om man får den rette hjælp eller ej. Vi skal sikre, at rådgivning og tilbud er af samme høje kvalitet over hele landet.

Relevante links

Folketinget: 17-05-2017: Høring om specialiserede socialtilbud (åbner i nyt vindue)

printerikonPrintvenlig
Forfatter: Tina Hoff
Oprettet af webredaktør
Publiceret 15/05 2017
Sidst opdateret 15/05 2017
Arkiveret under Nyhed