Videre til indhold | Videre til menunavigation

Du er her: Forside / Om os / Nyheder / Kortvarig begrænsning på legitimitetskortet

Kortvarig begrænsning på legitimitetskortet

Medbring pas til Sverige frem til 1. december, hvor en ny bekendtgørelse træder i kraft, der betyder, at nationaliteten kommer til at fremgå af legitimitetskortet og dermed gør kortet gyldigt som rejse-ID til Sverige.

Siden den 1. november har det været muligt at ansøge om at få et legitimitetskort, hvis du er 15 år eller derover. I Danmark kan kortet anvendes som et alternativ til legitimation via pas eller kørekort, men kan ikke erstatte et pas ved rejser til udlandet. Heller ikke til Sverige i øjeblikket. Det arbejdes der dog på fra Indenrigsministeriets side. Til News Øresund forklarer Ewa-Gun Westfold, pressetalsperson for politiet i region Syd, at legitimitetskortene ikke er et bevis for statsborgerskab og derfor ikke kan anses for at være et rejsedokument. Det betyder, at man som rejsende med legitimitetskort, skal forlade toget og gennemgå endnu et sikkerhedstjek, hvilket er nok til, at rejsende med identitetskort ikke vil få lov til at komme ind i Sverige. Det er naturligvis ikke hensigtsmæssigt for danske statsborgere og derfor arbejder Indenrigsministeriet lige nu på en bekendtgørelse, der sikrer, at nationaliteten kommer til at fremgå af kortet og dermed skulle vejen være banet med legitimitetskort til Sverige. Planen er at bekendtgørelsen kommer 1. december, men indtil da er det bedste at tage sit pas med, hvis man skal krydse grænsen til Sverige.
Du kan købe legitimitetskortet i borgerservice i den kommune, du har adresse og bor i. Kortet kan koste op til 150 kroner og der kan forventes en vis leveringstid. Der skal være et billede af dig på kortet, som du enten selv skal tage med, eller som du får taget og betaler for i borgerservice. Undersøg det med borgerservice, inden du tager afsted.

Link til borger.dk: https://www.borger.dk/samfund-og-rettigheder/folkeregister-og-cpr/legitimation-og-id-kort

Link til bekendtgørelsen: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=193881

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 07/11 2017
Sidst opdateret 07/11 2017