Videre til indhold | Videre til menunavigation

Du er her: Forside / Om os / Nyheder / Første spadestik til plejecenter Følager

Første spadestik til plejecenter Følager

I dag (1. marts 2017) har landsformand Thorkild Olesen taget første spadestik til det nye plejecenter, Følager, ved Ny Ellebjerg Station i Valby. Sammen med Københavns sundhedsborgmester Ninna Thomsen og direktør for boligselskabet AKB, Bjørn Petersen, markerede Thorkild Olesen starten på det ambitiøse byggeri, der skal rumme 93 plejeboliger og 26 ældreboliger, særligt indrettet for mennesker med synshandicap.

Thorkild Olesen tager første spadestik til plejecentret FølagerSundhedsborgmester Ninna Thomsen fremhævede i sin tale, at det gode liv skal fortsætte, selv om man ikke længere kan bo i eget hjem. Med byggeriet af Følager vil blinde og stærkt svagsynede mennesker med plejebehov få fantasiske rammer til fortsat at have deres førerhund omkring sig og ikke mindst nyde fællesskabet med andre.

Følager inviterer til fællesskab og sammenhold blandt beboere og personale, men også i hele byområdet, hvor Følager bliver en markant del af kvarteret. Samtidig vil både vi i Dansk Blindesamfund og Københavns Kommune kunne bruge Følager som eksempel på et nytænkende byggeri, hvor arkitektur og tilgængelighed går op i en højere enhed.

Plejecenter Følager vil erstatte Solgaven og Solterrasserne i Valby, som begge er blevet for små og utidssvarende. De seneste år har Dansk Blindesamfund arbejdet tæt sammen med Boligselskabet AKB og Københavns Kommune i processen om at skabe et nyt plejetilbud for ældre med synshandicap i Københavnsområdet.

Entreprenørfirmaet NCC har vundet projektet og går nu i gang med at realisere ”Sansernes Følager”.

Følager vil være et bidrag til udviklingen af en mangfoldig bydel, og bygningen vil danne rammen om et godt ældreliv med frihed til selv at kunne bestemme.

Vi glæder os til at se Følager stå færdig om et par år.

Thorkild Olesen med Ninna Thomsen og Bjørn Petersen

printerikonPrintvenlig
Forfatter: Tina Hoff
Oprettet af webredaktør
Publiceret 01/03 2017
Sidst opdateret 01/03 2017
Arkiveret under Nyhed