Videre til indhold | Videre til menunavigation

Du er her: Forside / Om os / Nyheder / Stor succes for særlig kørselsordning til københavnere med synshandicap

Stor succes for særlig kørselsordning til københavnere med synshandicap

Københavns Kommune har som et forsøg siden 1. april 2017 tilbudt stærkt svagsynede eller blinde københavnere mulighed for at være med i en særlig kørselsordning.

100 borgere har benyttet ordningen

Forsøget betyder, at 100 borgere i år kan være med i den nye ordning, og allerede nu har 100 borgere gjort brug af muligheden.

"Jeg er glad for, at der har været så stor interesse for ordningen. En individuel kørselsordning for mennesker med synshandicap betyder, at de får de samme betingelser som de borgere, der er så svært bevægelseshæmmede, at de ikke kan benytte offentlig transport," siger socialborgmester Jesper Christensen.

Glæde hos Dansk Blindesamfund

Hos Dansk Blindesamfund er der også stor glæde over, at Københavns Kommune har indført forsøgsordningen.

”Noget af det sværeste ved ikke at kunne se er at færdes, især på nye steder. Og her gør kørselsordningen en stor forskel, fordi det bliver muligt at deltage i aktiviteter og arrangementer på lige fod med andre mennesker,” siger Thorkild Olesen, landsformand for Dansk Blindesamfund.

”Jeg har hørt fra rigtig mange begejstrerede medlemmer i København, at de er meget glade for muligheden for individuel handicapkørsel. Jeg håber derfor, at Københavns Kommune vil gøre ordningen permanent, når forsøgsperioden er slut,” afslutter Thorkild Olesen.

Om forsøgsordningen

  • Forsøgsordningen er en udvidelse af den eksisterende aftale med Movia Flextrafik om kørsel af bevægelseshæmmede borgere.
  • De 100 borgere er blevet udvalgt efter ”først-til-mølle-princippet” og omfatter københavnere over 18 år, som opfylder de officielle kriterier for, at man har synshandicap.
  • Borgercenter Handicap administrerer ordningen.
  • Forsøget er to-årigt og koster årligt 1,1 million kroner. Forsøget fortsætter i 2018, hvor der atter udbydes et antal pladser. Det vil der blive informeret om på Københavns Kommunes hjemmeside – http://www.bch.kk.dk/ – den 15. december 2017.

"Når forsøgsperioden er afsluttet, og vi har de samlede erfaringer, vil vi følge op på, om ordningen skal gøres permanent," siger Jesper Christensen.

Ordningen kom i øvrigt til verden efter en idé fra en københavnsk borger.

printerikonPrintvenlig
Forfatter: Tine Hoff
Oprettet af webredaktør
Publiceret 31/08 2017
Sidst opdateret 31/08 2017
Arkiveret under Nyhed