Videre til indhold | Videre til menunavigation

Du er her: Forside / Om os / Sådan bliver du medlem af Dansk Blindesamfund

Sådan bliver du medlem af Dansk Blindesamfund

Dansk Blindesamfund er en forening af blinde og stærkt svagsynede i Danmark. Derfor skal man opfylde visse synskriterier for at blive medlem.

Synskriterier

  • Man skal have en synsrest på 6/60 eller mindre på bedste øje, eller
  • Man skal have en synsrest på over 6/60 med komplikationer, der medfører at synsrestens værdi vurderes til at være lig med eller mindre end 6/60.

En synsrest på 6/60 betyder, at det en normaltseende kan se på 60 meters afstand, kan en person med en synsrest på 6/60 se på seks meters afstand.

Komplikationer, der kan gøre synsrestens værdi lig med eller mindre en 6/60, er for eksempel et meget indsnævret synsfelt.

Særligt for aktivitetsmedlemmer:

Hvis du er svagsynet, altså har en synsrest på mellem 10 og 33 procent, kan du blive aktivitetsmedlem, hvor du kan nyde godt af foreningens tilbud på lige vilkår med medlemmer, men dog uden mulighed for at deltage i generalforsamlinger og andre foreningspolitiske aktiviteter.

Det koster 250 kr. om året at blive aktivitetsmedlem. Du bliver aktivitetsmedlem ved at ringe til vores medlemsservice på tlf. 38 14 88 44 eller sende en mail til svagsyn@blind.dk.

For at vi kan oprette dig som aktivitetsmedlem har vi brug for din journal eller en attest fra din øjenlæge eller synscentral, der viser, at du opfylder svagsynskriterierne for aktivitetsmedlemsskab.

Derfor skal du være medlem

Fordi vi skaber fællesskab, gode medlemstilbud og politiske resultater.

Som medlem bliver du en del af vores mange fællesskaber og netværk for mennesker med synshandicap. Lokalt har vi klubber og sociale arrangementer for medlemmer. På landsplan har vi idrætsforeninger, faglige netværk og events for blinde og svagsynede i alle aldre.

Som medlem kan du benytte dig af vores mange attraktive medlemstilbud, herunder tilskud til ophold på Fuglsangcentret, målrettede kurser og træningsforløb, førerhundeordning samt konsulentordning til alle, der har brug for hjemmebesøg, hjælp til ansøgninger om hjælpemidler og bisiddere. Du kan læse om foreningens tilbud i medlemsbladet, der udkommer hver tredje uge.

Som medlem støtter du vores interessepolitiske arbejde for at skabe forståelse og bedre vilkår for mennesker med synshandicap - både kommunalt, nationalt og internationalt. Dit medlemskab styrker vores stemme.

Derudover findes der – med udgangspunkt i enten lovgivning eller konkrete aftaler, som Dansk Blindesamfund har indgået – en lang række særlige ordninger for personer, der opfylder Dansk Blindesamfunds medlemskriterium på 6/60, herunder:

  • Diverse rejseordninger i ind- og udland, hvor man rejser til reduceret pris og/eller har mulig for at medbringe ledsager uden betaling. 
  • Ledsagerordning ved adgang til kulturelle arrangementer.
  • Fortrinsret til de fem Solgavehjem.
  • Mulighed for fritagelse for medielicens og copy-dan-afgifter.

Her er Dansk Blindesamfunds medlems-, rejse- og ledsagekort det håndfaste bevis på, at man opfylder betingelserne.  

Sådan melder du dig ind

For at vi kan oprette dig som medlem af Dansk Blindesamfund har vi brug for din journal fra din øjenlæge eller synscentral. Journalen viser, om du opfylder synskriterierne.

Du kan enten sende journalen selv eller bede din øjenlæge eller synscentral om at sende journalen til:

Dansk Blindesamfund
Kartoteket
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

Kontakt

Spørgsmål om medlemskab er altid velkomne på mail kartoteket@blind.dk eller på telefon 38 14 88 44.

Kontingent

Det koster 250 kr. om året (i 2018) at være medlem.

Relevante links

Fakta om blinde og svagsynede i Danmark

Tilbud til blinde og svagsynede

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 19/12 2016
Sidst opdateret 05/04 2018