Øjeblikket nr. 8 - oktober 2016

Forside af Øjeblikket nr. 8 2016
Dansk Blindesamfunds magasin Øjeblikket er særligt skræddersyet vores bidragydere. Her kan du læse om, hvad dine penge går til, og hvorfor de gør en forskel for vores medlemmer. Vi fortæller også om, hvordan det er at leve med et synshandicap. Her på siderne kan du læse de enkelte artikler på skærmen, og du kan hente Øjeblikket i pdf-format.
 

Et hus, der summer af liv!

På Sønder Allé 10 i Aarhus summer det af liv allerede fra morgenstunden, hvor de første kursister allerede er ankommet. Det er Karen Marie, der tager imod. Det gør hun altid, for det er hendes job at sikre, at alle føler sig velkomne og kan orientere sig, når de kommer i huset. Fælles for alle kursisterne er nemlig, at de er blinde eller stærkt svagsynede.

Samvær, fysiske udfordringer og højt humør

I år var det 49. gang, sommerskolen blev afholdt på Synscenter Refsnæs under temaet: Krop og bevægelse.

Sanselig søndag i skoven

Kan man få noget ud af en skovtur, selv om man ikke kan se? Kan man i det hele taget få nogen til at deltage, hvis man arrangerer sådan en tur? Svaret er: ”Ja da!”

Alan har lige fået sin første førerhund

For ca. 230 førerhundebrugere i Danmark er deres førerhund mere eller mindre deres livsnerve til en aktiv og uafhængig hverdag. Mød Alan, der er en af dem.

Hvis en blind mand kan krydse Danmark til fods, så kan alt ske!

Søren Høg er vel hjemme i Brabrand igen. Han kan se tilbage på noget af en bedrift, for sammen med førerhunden Gaia har han taget turen fra Skagen til Faxe til fods.

Dansk øjenforskning i front

Øjenfonden har i mere end 30 år bidraget til, at vi i Danmark er helt i front, når det gælder forskning i øjensygdomme. Med årets Øjenfondsuddeling er vi med til at sikre, at mange mennesker fremover undgår et liv med synshandicap.

Solgaven – Her er livet ikke gået i stå

De mange mennesker fyldte godt op på Flagspættevej i Næstved, da Solgaven d. 23. august 2016 fyldte 40 år. Der var fest, farver, flag og dejlig mad, og den røde løber var rullet ud til ære for de mange gæster, beboerne og grevinde Alexandra, som også deltog i festlighederne.

Mange stærkt svagsynede får vinterdepression

Et nyt studie viser, at stærkt svagsynede har en markant større risiko for at udvikle vinterdepression sammenlignet med både blinde og normaltseende.

Konkurrence: Vind en Doro Liberto® 825 - en banebrydende smartphone

Gæt Dalai Lama-citatet, der står herunder med punktskriftalfabetets prikker.

printerikonPrintvenlig
Forfatter: Anne Marie Tiedemann
Oprettet af webredaktør
Publiceret 17/10 2016
Sidst opdateret 17/10 2016