Øjeblikket nr. 9 - maj 2017

Forside af Øjeblikket nr. 9 2017
Dansk Blindesamfunds magasin Øjeblikket er særligt skræddersyet vores bidragydere. Her kan du læse om, hvad dine penge går til, og hvorfor de gør en forskel for vores medlemmer. Vi fortæller også om, hvordan det er at leve med et synshandicap. Her på siderne kan du læse de enkelte artikler på skærmen, og du kan hente Øjeblikket i pdf-format.
 

Ny forskning i den øjensygdom, der gør flest danskere blinde

Hvis du ikke selv er ramt af øjensygdommen AMD (aldersrelateret makuladegeneration), så kender du nok et menneske, der er det – for AMD rammer hver 4. dansker over 70 år. Professor og øjenforsker Thomas Corydon er en af de danske forskere, der lige nu kæmper for at finde en mere effektiv behandling af den frygtede øjensygdom.

Førerhunde i skole over hele landet

Onsdag den 26. april 2017 markerede Dansk Blindesamfunds førerhundebrugere den internationale førerhundedag. Cirka 1.250 skoleelever på 19 skoler fik mulighed for at hilse på en førerhund og blive klogere på, hvor vigtig en førerhund er for en blind person.

50 år med sommerskole

Jubilæumsudgaven af sommerskolen byder på aktiviteter og udfordringer, der skal være med til at give deltagerne succesoplevelser og gerne skubbe til deres grænser.

Tre tips til hus og have

Længe leve elastikken. En trådløs ringeklokke kan vise vej. Kontrastfarver er også godt ved havebordet.

Vinterhøjskole: Et kærkomment afbræk i hverdagen

Interessante foredragsholdere, hobbykurser, muligheden for at få sig rørt og masser af socialt samvær og underholdning. Det er opskriften, der ligger bag Dansk Blindesamfunds succesrige vinterhøjskole, der hvert år afholdes på Fuglsangcentret og i år talte 66 deltagere og 4 ledsagere.

Musikken blev Ovins redning

Ovin og hans kone Annette ved, hvad det vil sige, når livet pludselig tager en rutsjetur. Ovin mistede synet fra den ene dag til den anden. Det blev en omvæltning for hele familien.

Indblik i en blind mands hverdag i 70’erne

Sidste år åbnede Den Gamle By i Århus en ny udstilling, der sætter fokus på 70’erne. Her kan man opleve, hvordan velfærden og kvindefrigørelsen satte sit præg på den almindelige danskers hverdag. Men det er også muligt at få et indblik i en blind mands hverdag tilbage i 70’erne. Som en del af udstillingen er der nemlig opført en bebyggelse, hvor otte boliger er gengivet. En af disse boliger tilhørte Henning Eriksen, som er medlem af Dansk Blindesamfund.

Marius har sin egen isbod

Hvad gør man, når ens 13-årige stærkt svagsynede dreng ønsker sig et fritidsjob og gerne vil være som alle andre? Man får en skør idé! Så i dag har Marius sin egen isbod.

Ældre med synshandicap får nyt plejecenter i Valby

Første spadestik er taget til det nye plejecenter, der kommer til at ligge på Følager i København, som indrettes specielt til ældre med synshandicap.

Briller til Ghana

Dansk Blindesamfund har de seneste 30 år samarbejdet med Ghana Blind Union for at forbedre forholdene for blinde og stærkt svagsynede i Ghana.

Konkurrence: Vind en Doro Liberto® 825 - en banebrydende smartphone

Gæt Piet Hein-citatet, der står herunder med punktskriftalfabetets prikker.

Kom med til koncert i mørke

Vi trækker lod om billetter til årets Mørkekoncert med DR PigeKoret.

printerikonPrintvenlig
Forfatter: Anne Marie Tiedemann
Oprettet af webredaktør
Publiceret 23/05 2017
Sidst opdateret 23/05 2017