Idrætsgrene

To kajakroere i hver sin kajak
Blinde og stærkt svagsynede dyrker en lang række idrætsgrene – både på motions- og konkurrenceplan. Der er nogle få discipliner, der stort set kun dyrkes af synshandicappede, for eksempel goalball, showdown og elektronskydning. Du kan læse mere om de forskellige idrætsgrene her.
 

Atletik

At dyrke atletik er en god måde at styrke sin balance- og koncentrationsevne, smidighed og kondition på - og så giver det masser af frisk luft.

Bowling

Bowling er en hyggelig idrætsgren, som kan dyrkes af både øvede og uøvede samtidig.

Bridge

Bridge er et populært kortspil blandt blinde og stærkt svagsynede mennesker.

Elektronskydning

Både børn, unge og ældre kan dyrke elektronskydning. Det giver skærpet koncentrations- og orienteringsevne, og det er med til at styrke sociale bånd på tværs af generationer.

Goalball

Goalball er en holdsport, som er udviklet specielt for synshandicappede mennesker. Spillet forbedrer spillernes fysik, og de bliver bedre til at koncentrere og orientere sig.

Golf

Golf er verden over en udbredt sport for mennesker med et synshandicap. Alle, der spiller golf, spiller med et handicap - et golfhandicap. Det betyder, at selv den allerbedste spiller uden fysisk handicap kan tabe til en mindre god spiller. Det betyder også, at spillere med synshandicap og spillere med et normalt syn sagtens kan spille sammen.

Kajak

Blinde og stærkt svagsynede mennesker kan sagtens sejle kajak, for i Dansk Blindesamfund har vi oparbejdet en viden og erfaring om kajakidræt - særligt med hensyn til sikkerhed. Den viden vil vi meget gerne dele med vores medlemmer.

Motionsgymnastik

Alle blinde eller stærkt svagsynede mennesker kan dyrke motionsgymnastik uanset fysiske forudsætninger, kondition og alder.

Ridning

Ridning kan dyrkes af alle, for de fleste rideklubber i Danmark har handicapridning på programmet. Det kan ske enten på egen hest eller på en hest, der tilhører rideklubben.

Roning

Roning er en gammel, hæderkronet idrætsgren i Danmark - også for roere med et handicap.

Showdown

Både blinde, stærkt svagsynede og normaltseende mennesker kan spille showdown. Spillerne bærer sorte stofbriller, så alle spillere er stillet lige.

Skak

Skak er en populær idrætsgren blandt blinde og svagsynede mennesker. Nogle spiller det ansigt til ansigt med modstanderen, der både kan være synshandicappet eller seende. Andre spiller det som korrespondanceskak, hvor trækkene sendes på e-mail til modstanderen.

Skisport

Skisport for synshandicappede mennesker organiseres i Danmark af den landsdækkende forening Blindes Skiunion. De fleste medlemmer dyrker langrend, men der er også alpine skiløbere blandt medlemmerne. Enkelte dyrker sågar skisport som eliteidræt og træner målrettet til mesterskaber og Paralympiske Lege.

Stavgang

Stavgang er en populær måde at motionere på blandt både unge og ældre - og blinde og stærkt svagsynede mennesker kan også være med.

Svømning

Mange blinde og svagsynede mennesker svømmer enten i almindelige klubber for seende eller i særlige klubber for synshandicappede svømmere. Adskillige danske elitesvømmere har endda markeret sig i forreste række i international sammenhæng.

Tandemcykling

Tandemcykling giver gode muligheder for, at synshandicappede og seende cyklister kan få sjove idrætsoplevelser sammen.

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 24/07 2014
Sidst opdateret 06/12 2016