Idræt

Golf, tandemcykling, stavgang, bowling – eller noget helt femte. Mange blinde og stærkt svagsynede dyrker idræt og motion. Her kan du læse mere om idrætsgrene og idrætsklubber.

Idræt for krop og sjæl

Motion og sundhed er i høj kurs hos mange blinde og stærkt svagsynede, og der er mange gode grunde til som synshandicappet at kaste sig ud i et aktivt idrætsliv. De gode grunde kan du læse om her.

Idrætsgrene

Blinde og stærkt svagsynede dyrker en lang række idrætsgrene – både på motions- og konkurrenceplan. Der er nogle få discipliner, der stort set kun dyrkes af synshandicappede, for eksempel goalball, showdown og elektronskydning. Du kan læse mere om de forskellige idrætsgrene her.

Om Parasport Danmark

Dansk Blindesamfunds fritids- og kulturpolitiske udvalg anbefaler idrætsforeninger, hvori der dyrkes blindeidræt, at blive medlemmer i Parasport Danmark. Der er generelt store fordele ved at være tilknyttet ”handicapidrættens fællesskab".

Idrætsklubber og idrætsforeninger

De fleste synshandicappede dyrker idræt for at få motion, og fordi det giver mulighed for at være sammen med andre mennesker på en sjov og afslappende måde. Blinde dyrker både motion i klubber med særlige idrætsgrene for blinde og i klubber for mennesker med normalt syn. Selve organiseringen af handicapidrætten sker under Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Synshandicappedes Motionsfond

Info om Motionsfonden.

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 09/07 2016
Sidst opdateret 07/06 2018