Intensivt kursus i punktskrift

Beskrivelse af begivenheden

Tidspunkt

30/09 2018 kl. 00:00 til
05/10 2018 kl. 00:00

Navn, kontaktperson

Telefonnummer, kontaktperson

76 20 22 01

Tilføj begivenhed til kalenderen

Punktskriften er blindes eget fuldt tilgængelige skriftsprog. Den har vist sig holdbar og ukuelig i mere end 150 år, er fulgt med fra den enkle skriveteknik i hånden og på papir til moderne computerteknologi med smarte displays.

Det betyder meget for alle mennesker at have et skriftsprog - at kunne læse selv, se ordene stavet, kunne skrive stikord osv.

Punktskrift er fx nyttig til afmærkning af krydderier, cd’er og meget mere. Man kan sidde i sofaen og læse en bog eller et blad i punktskrift, man kan synge med på fællessang, hvis man har den på punkt, og man kan skrive stikord til festtale eller foredrag på punkt. Den moderne it-teknologi har gjort punktskriften endnu mere anvendelig, fordi den kan bruges sammen med en pc og i elektroniske notatapparater til fx kalender og adressebog. 

Dansk Blindesamfunds kursusafdeling tilbyder kursus i læsning, skrivning samt afmærkningsmetoder med punktskrift. Kurset henvender sig til blinde og stærkt svagsynede, som ikke eller kun med stort besvær kan læse og skrive almindelig skrift, og som ønsker at bruge punktskrift til at opnå større selvhjulpenhed og uafhængighed i det daglige. Deltagerne kan være begyndere eller lidt viderekomne, da der undervises på små hold og arbejdes individuelt. Deltagerne kan også være blinde, der tidligere har påbegyndt punktskriftundervisning, men ikke er kommet i gang med at bruge det. Endelig kan der også være deltagere, som har lært punktskrift, men har behov for at få en bedre læsehastighed.

For at få udbytte af et intensivt punktskriftkursus er det nødvendigt, at kursisterne er i stand til at arbejde koncentreret med emnet i mange timer ad gangen og i en sammenhængende periode på seks dage.

Kursets præcise indhold bestemmes af kursistens individuelle mål. Der arbejdes med undervisningsmaterialet ”læs og lyt”, hvor bogstaver, tal og tegn læres sideløbende med forkortelserne. Der arbejdes med skrivning på perkinsmaskine og/eller medbragt punktskrift notatapparat.

Før kursusstart bliver alle deltagere kontaktet af kursusleder Anette Bjerre for at formulere konkret undervisningsmål og for at få afklaret, om følesansen i fingrene er tilstrækkelig. Der gennemføres eventuelt en test af føleevnen.

Ved kursets afslutning evaluerer kursist og lærer i fællesskab resultatet og vurderer om der evt. er behov for yderligere undervisning. 

Kurset gennemføres som internat på Dansk Blindesamfunds kursuscenter Fuglsangcentret i Fredericia. Internatformen gør det muligt at træne så intensivt, at kursisterne opnår tydelige fremskridt i deres færdigheder, så punktskriften virkelig kan bruges til nye formål derhjemme efter kurset.

Der er plads til max. seks kursister på hvert hold med to lærere. Der undervises i mindre grupper, og undervisningen veksler mellem individuel undervisning og træning. Det forventes, at kursisterne tillige arbejder selvstændigt i kursusforløbet, herunder også om aftenen. Varigheden er seks sammenhængende dage og gennemføres i perioden søndag d. 30. september til fredag d. 5. oktober 2018.

Undervisning i punktskrift er kompenserende specialundervisning, der tilrettelægges i henhold til lov om specialundervisning for voksne. For at deltage skal man derfor have en bevilling fra sin kommune eller arbejdsplads.

Tag en rask beslutning og luk op for nye muligheder! Vi hjælper gerne med yderligere oplysninger med udgangspunkt i dine konkrete behov. Kontakt din konsulent eller Dansk Blindesamfunds kursusafdeling tlf. 76 20 22 01 eller e-mail: kursusafdelingen@blind.dk

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 16/04 2018
Sidst opdateret 16/04 2018
Arkiveret under Kursus
Fuglsangcentret
Fuglsangcentrets indgang. Foto: Marius Isaksen


Søndermarksvej 150
7000 Fredericia

Reception:
Tlf. 76 20 21 00

Kursusafdelingen:
Tlf. 76 20 22 00