Kreative Sommerdage på Fuglsangcentret

Fletværk, sten, uld - sol og sommer

Beskrivelse af begivenheden

Tidspunkt

29/07 2018 kl. 14:00 til
03/08 2018 kl. 00:00

Navn, kontaktperson

Telefonnummer, kontaktperson

76 20 22 01

Tilføj begivenhed til kalenderen

Søndag d. 29. juli til fredag d. 3. august 2018

Sidste år havde vi planlagt, at vores Kreative Sommerdage på Fuglsangcentret skulle være nogle rigtigt dejlige varme nogle af slagsen; med høj sol og fuglesang. Vi er ikke sikre på, hvor den del af planlægningen missede, som havde med sommervejr at gøre, og sandt at sige, så er vejret ikke altid noget, som man kan gøre meget ved. Men byggerodet er væk. Der er nyt tag på hobbylokalerne, så der er plads til solrige dage i gården, og taget er tæt, hvis det skulle regne. Hyggen og de gode samtaler leverer I selv i samarbejde med værterne Bente, Else Marie og Jørgen, som er klar på vanlig vis. Det samme er personalet på Fuglsangcentret. Vi mangler bare din tilmelding.

Dagene starter med morgensamling og morgensang, og der vil være tilbud om aktiviteter næsten alle aftener, så som konditorsnak, fællessang og andet (overraskelser).

Der er ikke undervisning om aftenen, men underviserne vil være til stede, værkstederne og gårdspladsen vil være åbne. Skynd dig at tilmelde dig.

 
Uld og papir v/ Bente Ullits Eckmann

Det er igen moderne at lave håndarbejde. Det er ikke af nødvendighed; man kan jo købe det hele. Men hvor er det skønt, at sidde med et håndarbejde og lade roen falde over sig. Det man fremstiller er jo ganske unikt, der findes kun dette ene eksemplar.

Har du lyst til at arbejde med uld, enten strikke eller filte i et kreativt og hyggeligt miljø, så har du nu muligheden. Materialer kan købes her eller du kan tage noget med selv.

Der vil være mulighed for at filte i vaskemaskine med sæbevand eller med filtenål. Der vil kunne fremstilles tørklæder, tehætter, billeder, figurer, blomster og meget andet.

Der kan også strikkes på knagerække eller med strikkepinde med garn fra den lokale strikkeforretning. Eller tag dit strikketøj med og arbejd videre med det her. Hvis du har specielle ønsker, taler vi om det, når du bliver kontaktet.

Du kan også én af dagene fordybe dig i papirstøbning. Det er enklere end det lyder, så kom og prøv. Støb dit eget papir med dit særpræg og brug det som et gratulationskort eller bare som dekoration, det er yderst taktilt.

 

Sten og træ v/ Jørgen Glud

Når jeg går på stranden, samler jeg altid sten op, de er jo flotte, når de er våde. En bestemt sten er jeg meget glad for - en hornblende. Når jeg går med den i hånden og gnider den mellem fingrene, er den blød og varm. Jeg har været heldig med, den måde jeg skaber mine skulpturer på i granitten, hvor jeg har den grove sten, men også det polerede, bløde og varme, - noget man skal røre ved.

Jeg vil gerne skabe noget sammen med jer, som er blødt og varmt, i fedtsten og træ.

 

Kurveflet for alle v/ Else Marie Pedersen

Jeg har udforsket magien i at flette kurve gennem 25 år.
Mine kurve er en sammensmeltning af inspiration fra mange lande. Den nordiske kurvetradition er kombineret med former og teknikker fundet på studieture til mange verdensdele.

Kurve er som et møbel, de kan have en funktion til opbevaring eller blot stå til pynt og være dejlige at se på.

På dette kursus vil vi arbejde med kurve på mange forskellige måder. Grundmaterialet vil være peddigrør af rattan sammen med forskellige typer snore af naturmaterialer. Vi vil arbejde både på træbunde samt bunde, vi selv fletter.
Har du specielle ønsker, snakker vi om det ved kursets start. Vi vil alle starte med en bunden opgave for at komme i gang og lære materialet at kende, derefter vil man kunne flette efter individuelle ønsker.
Kurset er for både nybegyndere samt for de, som har flettet kurve før. Vi vil have 2 kurve i gang hele tiden, så der er noget at flette på, når jeg ikke lige er til stede.

 

Konditoraften

Vores konditor Angelina har lovet at underholde med sin viden om kager, chokolade og konditorvarer tirsdag aften. Mon ikke Angelina har en smagsprøve med.

 

Thaiaften

Bente har været i Thailand, og den fantastiske tur vil hun gerne dele ud af. Så der venter os en god rejsefortælling. Den er helt sikkert med smagsprøver. Det har Bente allerede lovet.

 

Praktisk vedr. kurset

Ved tilmeldingen skal du vælge din primære aktivitet, evt. flere prioriteter.

Der er ankomst og indkvartering på værelserne fra søndag d. 29. juli kl. 14.00. De kreative udfoldelser begynder søndag kl. 15.00. Vi holder fernisering og udstilling torsdag eftermiddag kl. 16.00 og runder af med festmiddag torsdag aften. Fredag morgen d. 3. august efter morgenmad er der hjemrejse.

Underviserne kontakter deltagerne inden kurset for at planlægge og forberede eventuelle ønsker om ”projekter”.

Deltagelse i sommerdagene koster 2.970,- kr. pr. deltager. Drikkevarer er for egen regning. Arrangementet er støttet af legater fra Dansk Blindesamfund og med folkeoplysningsmidler. Disse legater og tilskud er fratrukket prisen. Ud over den daglige kost og logi indeholder arrangementet mulighed for en spontan tur og en afsluttende festmiddag.

Der må påregnes udgifter til eget forbrug af materialer.

Tilmelding fra mandag d. 14. maj kl. 9.00 til kursusafdelingen på tlf. 76 20 22 01 eller e-mail: kursusafdelingen@blind.dk.

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 24/04 2018
Sidst opdateret 24/04 2018
Arkiveret under Kursus
Fuglsangcentret
Fuglsangcentrets indgang. Foto: Marius Isaksen


Søndermarksvej 150
7000 Fredericia

Reception:
Tlf. 76 20 21 00

Kursusafdelingen:
Tlf. 76 20 22 00