Matador Festival

Et spadestik dybere

Beskrivelse af begivenheden

Tidspunkt

20/09 2018 kl. 14:00 til
23/09 2018 kl. 00:00

Navn, kontaktperson

Telefonnummer, kontaktperson

76 20 22 10

Tilføj begivenhed til kalenderen

Så er Matador over os igen. Og den har jubilæum, så det ligger lige til højrebenet, at vi skal have Matador festival i år. Med en række fantastiske oplæg, og lidt leg og sjov, vil vi forsøge, at komme et spadestik dybere ned i den berømte serie.

Matadorfestivalen starter torsdag den 20. september kl. 14, og slutter søndag den 23. efter morgenmaden.

I programmet vil I finde følgende:

Matador - Et tilbundsgående foredrag om, hvordan den store tv-serie blev til
v/Journalist og forfatter Per Kuskner

Per vil give os et indblik i, hvilke udfordringer der var forbundet med indspilningerne før og under. Ydermere skuespillernes løn, karriere før og efter Matador, og hvordan rollebesætningen først var tænkt. Masser af anekdoter og nye oplysninger, som ikke før har været fremme om Matador. Suppleret med mange gode og ikke før set billeder – både foran og bag kameraet. Ydermere et originalt manuskript, en Korsbæk Avis m.m. som ekstra krydderi.
Per Kuskner har skrevet bogen ”Matador, mennesker, myter & minder”, som findes på Nota.


Musikken i Matador
v/ Lars Bang Andersen

I den legendariske danske Tv-føljeton, der følger livet i Korsbæk fra 1929 til 1947, er lydsiden fyldt med tidens toner, enten spillet på grammofon, i radioen eller ligefrem ”live” ved forskellige lejligheder. Mange vil nikke genkendende til en del af musikken fra serien, men der er helt sikkert også melodier man måske ikke husker – melodier og sange for eksempel spillet i tjener Boldts radio på Jernbanerestauranten, eller ved en festlig lejlighed i Bankdirektør Varnæs’ hjem.

Datidens populære sangere og skuespillere som Karen Jønsson, Ib Schønberg, Marguerite Viby og Valdemar Davids, jazzkunstnerne Louis Armstrong, Mills Brothers og vores egne koryfæer Leo Mathisen og Svend Asmussen kan høres i serien, ganske som flere kendte navne fra operettescenen og den klassiske musiks verden. Al denne musik blev oprindeligt udsendt på lakplader, de såkaldte 78’ere, og gerne afspillet på rejsegrammofon – den tids svar på ghettoblasteren, walkman ‘en eller iPod ‘en.

Lars har samlet på 78ere i mere end 40 år. Han har gravet i både Matador og sin pladesamling og vil være vores guide i Matadors musikunivers. Alle pladerne bliver, i foredraget afspillet på en rejsegrammofon fra 1930’erne med håndsving og stålstifter, lig dem man lejlighedsvis støder på i Matador-serien, så den autentiske lyd forbliver intakt.

 
Matador bag kulisserne
v/tidl. Kostumechef ved Nordisk Film Ulla Houmann

Fra Danmarks Radio har Ulla Houmann fået stillet en righoldig lysbilledserie til rådighed, og med den som udgangspunkt fortæller hun om de overvejelser, der lå til grund for valget af de forskellige kostumer. Foredraget vil desuden blive krydret med en buket af sjove og pudsige episoder og begivenheder, der opstod både foran og bag kameraerne under indspilningen

Matador - Det du ikke så! – Få et nyt spændende syn på serien
v/ Skuespiller Jens Arentzen

Jens, der i Matador spillede den voksne Ulrik Varnæs, fortæller om dét, han oplever er det unikke ved “nationalklenodiet”. I foredraget fortæller Jens, hvorfor Erik Balling har fået den anerkendte plads i danske film og tv-serier, som han har fået. Du vil opdage, hvilke metoder, der blev brugt til at skabe indlevelse i seriens personer. Du vil få en rundtur i den teknik, der blev benyttet, og som er det afgørende, når vi sidder og ser serien. Teknikken er blandt andet en af grundene til at vi ser den igen og igen.

Ud over de spændende foredrag, skal vi selvfølgelig se nogle afsnit fra serien, vi skal en tur på Fru Violets Danseskole, vi skal quizze og spille, og så har vi selvfølgelig snakket med køkkenet på Fuglsangcentret. Mon ikke vi både kommer i Jernbanerestauranten, på Postgården, og får lidt at spise fra Lauras køkken?

 

Pris og tilmelding
Opholdet på Fuglsangcentret koster 1.345 kr. pr. person, inkl. festmiddag og ekskl. drikkevarer. Hertil kommer et festivalgebyr på 250 kr. pr. person. Det er muligt at have en ledsager med til samme pris.

Tilmelding kan ske fra mandag den 14. maj kl. 9.00 til kursusafdelingen, tlf. 76 20 22 10 eller på e-mail: kursusafdelingen@blind.dk.

Kursusafdelingen forbeholder sig ret til at ændre i arrangementet, eller aflyse arrangementet ved for få tilmeldinger.

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 15/05 2018
Sidst opdateret 15/05 2018
Arkiveret under Kursus
Fuglsangcentret
Fuglsangcentrets indgang. Foto: Marius Isaksen


Søndermarksvej 150
7000 Fredericia

Reception:
Tlf. 76 20 21 00

Kursusafdelingen:
Tlf. 76 20 22 00