Invitation til Seminar – Ind i mørket

Bliv bedre kendt med indsatser og aktiviteter for blinde og svagsynede. Arrangeret af Dansk Blindesamfund.

Dansk Blindesamfund afholder for første gang et seminar, der giver synskonsulenter fra landets Kommunikationscentre og Synscentraler en indsigt i de aktiviteter, som Dansk Blindesamfund tilbyder blinde og svagsynede generelt, og hvad Dansk Blindesamfund tilbyder sine medlemmer.

Her vil du blandt andet blive præsenteret for de mange forskelligartede tilbud Dansk Blindesamfund har til sine medlemmer. Tilbud der for langt de fleste medlemmer fungerer som en katalysator for, at de igen kan mestre deres dagligdag, og blive i stand til at leve et selvstændig og meningsfyldt liv. Der vil blandt andet være oplæg om Dansk Blindesamfunds konsulentordning, Medlemsservice, Kursusafdelingen, Førerhundeordningen samt Synslinjen. Vi har også inviteret Parasport Danmark til at fortælle om deres tilbud til mennesker med et synshandicap.

Frokosten foregår i totalt mørke, hvor blinde tjenere serverer vores mad og drikke. Vi inviterer også til en omgang blingo, der er bingo bare med bind for øjnene. Begge aktiviteter er med til at give et lille indblik i og fornemmelse af, hvordan blinde og svagsynedes hverdag er. Især frokost i mørke er en stor oplevelse for almindeligt seende, der får en anderledes forståelse for deres blinde medmennesker.

Det praktiske

Seminaret foregår den 21. marts 2024 kl. 10-16 på Fuglsangcenteret i Fredericia. Hvert arbejdssted kan tilmelde 3 synskonsulenter. Såfremt der tilmeldes flere, vil vi tillade os at sætte disse på venteliste, da der kun er 60 pladser og tilmelding er efter først-til-mølle-princippet (for de første 3 fra hver arbejdsplads).

Tilmeldingen er bindende med et udeblivelsesgebyr på 200 kr.

Tilmeldingsfristen er den 1. marts 2024

Du tilmelder dig ved at sende en mail med navne og arbejdssted på dem, du ønsker at tilmelde seminaret.