Ny Digital Post er blevet lanceret, desværre med ondt i tilgængeligheden

Den 21. marts lancerede Digitaliseringsstyrelsen erstatningen for den hidtidige digitale postløsning for e-Boks, som vi har kendt i mange år.

Digital Post er vigtigt nyt om dig og dem i dit liv. Uanset om du er blevet optaget på en uddannelse, dit barn har fået plads i en institution, eller du skal møde op til en aftale på hospitalet, kommer beskeden som Digital Post.

Som noget nyt kan du læse Digital Post flere steder, og det giver dig derfor en større valgfrihed end tidligere. Der findes en ren offentlig digital post samt to kommercielle muligheder for at læse ens digitale post fra det offentlige og private.

Desværre ser de foreløbige indberetninger ud til at vise, at tilgængeligheden halter på forskellig vis i alle tre løsninger, og det er ikke de samme fejl, der går igen på de tre løsninger.

e-Boks er nok den løsning, der er lettest at tilgå, da den er kendt af de fleste. Der er desværre sket nogle ændringer, der ikke gør tilgængeligheden lettere og udseendet har ændret sig både på web og app.

Apps på smartphones ser ud til at have mindre tilgængelighedsproblemer end web-udgaverne, men der er brug for flere indberetninger, før vi kan sige noget definitivt om omfang og arten af problemerne.

Vi har igangsat en dialog med Digitaliseringsstyrelsen for at få sat fokus på problemerne, så de kan løses hurtigst muligt.

Men vi har brug for din hjælp! Oplever du tilgængelighedsproblemer med en eller flere af tjenesterne, hvor man kan læse digital post, vil vi meget gerne have det at vide. Derfor bedes du sende en mail til Mariann Lillemose på mli@blind.dk

Fakta om digital post

Hvorfor kommer der ny Digital Post?
Digitaliseringsstyrelsen har udviklet ny Digital Post for at skabe en tidssvarende løsning, som baner vejen for bedre kommunikation mellem borgere og myndigheder.

Kan jeg frit vælge, hvor jeg vil læse posten?
Ja. Posten fra offentlige myndigheder kan læses på alle platforme, så du vælger frit, om du vil læse den på borger.dk, e-Boks, mit.dk eller i Digital Post-appen.

Skal jeg give nogen besked om, hvor jeg vil læse Digital Post?
Nej, posten fra offentlige myndigheder kan automatisk læses på borger.dk, e-Boks, mit.dk eller i Digital Post-appen.

Hvad hvis jeg er fritaget?
Hvis du er fritaget fra at læse Digital Post i dag, vil du også være fritaget fremover.

Hvad hvis jeg har brug for hjælp?
Hvis du har spørgsmål til Digital Post, kan du læse mere på borger.dk eller kontakte
Digital Post-supporten på tlf. 33 98 00 33.