Nyheder

Få seneste nyt fra Dansk Blindesamfund og bliv opdateret med de nyeste beretninger. Alle tekster er skrevet og udvalgt af Dansk Blindesamfund.

Her vises i alt 193 nyheder.
Vælg blandt disse kategorier
Nyhed

Artikel i Ekstra Bladet om svagsynede Silas

Ekstra Bladet er gået ind i sagen om Silas, der bliver svigtet af systemet og ikke får den hjælp han har brug for

Blinde Silas skal ikke sidde på bageste række og falde mere og mere bagud fagligt og socialt

Silas går i 6. klasse, men hans faglige niveau svarer til 3. klasse. Han kan nemlig ikke se, hvad læreren skriver på tavlen. Alligevel har man ikke vurderet, at han skal have støtte mere end 15 lektioner om ugen

Vil du deltage i en Europæisk undersøgelse?

Dansk Blindesamfunds medlemmer er blevet inviteret til at deltage i en tværgående, europæisk spørgeskemaundersøgelse om adgangen til sundhedspleje i forbindelse med kræftscreening og eventuel diagnose/behandling for personer med handicap.

Nyhed

Birgittes ledsager giver hende en aktiv og indholdsrig hverdag

Ledsageordning for blinde og svagsynede over 67 år er forlænget til 31. marts 2026, og timeantallet er steget fra syv til 15 timer om måneden. Det glæder Birgitte, at hun nu kan få endnu flere oplevelser med sin ledsager.

Leder

Grundskolen svigter, og blinde og svagsynede børn betaler den største pris

Af Diana Stentoft, næstformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 8, 2024.

Reportage

Synstolket fodbold inkluderer blinde og svagsynede

Til Danmarks første EM-kamp inviterede Dansk Blindesamfund til en uforglemmelig fodboldfest, hvor Thomas Klinkby synstolkede og gjorde fodboldkampen tilgængelig for blinde og svagsynede.

Pressemeddelelse

Børn og unge med synsnedsættelse bryder grænser, indgår i fællesskaber og får venner for livet på sommerskole

”Fællesskab” er årets tema, og der er igen i år stor tilslutning til årets Sommerskole for elever med synsnedsættelse på Synscenter Refsnæs. Mange børn og unge i målgruppen oplever udfordringer med at være en del af fællesskaber i deres hverdag – på Sommerskolen er alle med.

Nyhed

Dansk Blindesamfund vinder guld for Bedste Brugeroplevelse ved Danish Digital Award

Dansk Blindesamfunds nye hjemmeside, der har fokus på tilgængelighed og brugervenligt design, har vundet guld til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse.

Nyhed

Dansk Blindesamfund er nomineret til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse

Dansk Blindesamfunds nye hjemmeside, der har fokus på tilgængelighed og brugervenligt design, er nomineret til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse.

Nyhed

Nu kan du købe en dansk version af LEGO Braille Bricks

LEGO Braille Bricks er nu tilgængeligt på dansk og kan købes online, så børn og voksne kan lære punktskrift på en sjov måde.

Leder

Blæser der mon snart nye og mildere vinde, når der skal bevilges hjælpemidler?

Af Jesper Bentil Holten, forretningsudvalgsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 7, 2024.

Nyhed

Rejs billigt med tog i sommerferien

For femte år i træk kan du i løbet af sommeren rejse billigt rundt i hele Danmark med kollektiv transport. DSB sætter nemlig 75.000 rejsepas til salg fra tirsdag den 4. juni klokken 10.

Nyhed

Dansk Blindesamfund giver 3,5 millioner kroner til lovende forskningsprojekter

Behandlinger af tør AMD, inflammation i øjet og evidens for synsrehabilitering var i fokus, da Dansk Blindesamfunds Øjenfond uddelte millioner til synssagen.

Nyhed

Nu skal krydset sættes til Europaparlamentsvalget

Søndag den 9. juni bliver der afholdt Europaparlamentsvalg. Valgstederne åbner kl. 8 og lukker igen kl. 20. Du kan brevstemme frem til den 6. juni. 

Nyhed

Global Accessibility Awareness Day

I dag fejrer vi Global Accessibility Awareness Day, hvor vi sætter fokus på digital tilgængelighed – en udfordring der desværre stadig er ret stor i Danmark.

Debatindlæg

Uddannelsessystemet er ikke så åbent og tilgængeligt, som vi bryster os af

I Danmark har for få blinde og svagsynede en kompetencegivende uddannelse, fordi vi har et uddannelsessystem, der i stigende grad er utilgængeligt for mennesker med synshandicap. Og det lukker døre resten af livet, skriver Diana Stentoft. 

Nyhed

Nu kan blindebevægelsen i Mongoliet stå på egne ben

Dansk Blindesamfund har været med til at bygge en stærk blindeorganisation i Mongoliet, der efter 18 år har styrken til at klare sig selv.

Leder

Europa-politik er også synshandicappolitik

Af Ask Løvbjerg Abildgaard, landsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 6, 2024

Pressemeddelelse

15 synshandicappede får legater til at dyrke det aktive liv

Synshandicappedes Motionsfond uddeler i år 123.000 kroner fordelt på 15 legater, der blandt andet går til tandemcykler, romaskine, træningsudstyr og vandretur.

Nyhed

Økonomien må ikke stå i vejen for gode takter i handicapudspil

Nyt handicapudspil kommer med initiativer, der er kæmpet for i mange år. Der er dog bekymring for, at det bliver en spareøvelse for kommunerne.

Nyhed

Årsberetningen for Dansk Blindesamfund 2023

Dansk Blindesamfunds årsberetning ser anderledes ud i år. Forandringen består ikke i indholdet. Du vil ligesom i tidligere år kunne læse om alle de spændende initiativer, aktiviteter og indsatser, vi har kæmpet for i det år, der er gået. Forandringen består i formatet.

Nyhed

Bertha er Årets førerhund

På Førerhundens dag blev friheden på fire ben fejret med kåringen af Årets førerhund. Heidis trofaste følgesvend, førerhunden Bertha, vandt flest af danskernes hjerter.

Nyhed

Stem på Årets førerhund

På førerhundens dag kårer Dansk Blindesamfund og Landsforeningen af Førerhundebrugere Årets førerhund 2024. Du har nu mulighed for at stemme på din favorit.

Leder

Vi blev ikke inviteret med til beskæftigelsesfesten

Af Diana Stentoft, næstformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 5, 2024.

Debatindlæg

Vi står foran en alvorlig skillevej i dansk socialpolitik.

Dansk Blindesamfund og 37 andre organisationer har skrevet under på et åbent brev til regeringsledelsen, hvor vi kritiserer anbefalinger fra Tranæs-udvalget. Vi har brug for fokus på mennesker frem for økonomi i dansk socialpolitik

Nyhed

Ind i Mørket – Et seminar for synskonsulenter og optikere

Der var stor koncentration på Fuglsangcentret torsdag den 21. marts, da 27 synskonsulenter og optikere fra de danske kommunikationscentre og synscentraler var til Seminaret Ind i Mørket.

Reportage

Solgaven i Farum fejrede 50-års fødselsdag med royalt besøg

I 50 år har Dansk Blindesamfunds botilbud og dagcenter i Farum skabt en bedre hverdag for blinde og svagsynede. Prinsesse Benedikte lagde vejen forbi i den særlige anledning.

Debatindlæg

Beskæftigelsen blandt blinde og svagsynede har stort set ikke rykket sig i 40 år

Selvom beskæftigelsen er historisk høj, står synshandicappede udenfor. Det er på høje tid, at der bliver taget et markant opgør, så vi får adgang til et arbejde med hverdag, kollegaer og selvbestemmelse – ligesom alle andre.

Nyhed

Indstil din førerhund til prisen Årets førerhund

På Førerhundens dag vil Dansk Blindesamfund og Landsforeningen af Førerhundebrugere kåre Årets førerhund 2024. Prisen hylder førerhunde og deres betydningsfulde rolle for blinde og svagsynede.

Nyhed

Ny kunst til Fuglsangcentret

Takket være donationer fra Fondation Juchum, Ingrid og Johan Hansen’s Mindefond og Poul og Else Tausons Fond har Dansk Blindesamfund kunnet realisere ønsket om mere tilgængelig kunst på Fuglsangcentret.