Nyheder

Få seneste nyt fra Dansk Blindesamfund og bliv opdateret med de nyeste beretninger. Alle tekster er skrevet og udvalgt af Dansk Blindesamfund.

Her vises i alt 205 nyheder.
Vælg blandt disse kategorier
Debatindlæg

Organisationer i fælles opråb: Sundhedsreformen gavner mennesker med handicap – men én ting er nødt til at blive ændret

Kommunerne har ikke midler og tilstrækkelig faglig indsigt til at stå for rehabiliteringen af borgere med komplekse behov. Det skriver en række aktører, som opfordrer til at give regionerne ansvaret.

Nyhed

Hold ledelinjen fri

Cykler, skilte, tøjstativer og udemøbler placeret hen over ledelinjer gør færdslen for mennesker med synshandicap både udfordrende og farlig. På den internationale mærkedag – Den hvide stoks dag, tirsdag den 15. oktober, søsætter Dansk Blindesamfund en oplysningskampagne, så flere forstår ledelinjernes vigtige funktion og behovet for at holde dem fri.

Nyhed

Søren vinder Melodi Grand Prix for blinde og svagsynede

Over 300 tilskuere fulgte med, da Søren Høg løb med sejren til Dansk Blindesamfunds Melodi Grand Prix.

Nyhed

Nota udfaser den gamle Nota Bibliotek-app

Efter at have været i brug siden 2017, udfaser Nota nu den gamle Nota Bibliotek app. Fra 1. november vil appen ikke længere være tilgængelig i app-butikkerne. I stedet kan brugere hente Notas nye og forbedrede app med mange flere funktioner.

Leder

Ord har betydning

Overskriften på lederen her kan synes selvindlysende. Ordene i sproget har en betydning, som vi benytter til at kommunikere med hinanden som mennesker. Ord betyder dog også meget andet. De er med til at skabe den virkelighed, vi oplever og forestiller os. Ord skubber os bevidst eller ubevidst i en bestemt retning, når vi er sammen med andre mennesker.

Nyhed

Lyt med når Dansk Blindesamfund holder Melodigrandprix og giv en stemme til din favoritmelodi

Lørdag d. 28. september 2024 afholdes det store Melodigrandprix i Dansk Blindesamfund med fester rundt om i hele landet.

Leder

Familieliv med synshandicap stiller store krav til forældreskabet

At være børnefamilie i dagens Danmark kan for alle til tider være en krævende disciplin, som forudsætter, at man som forældre kan holde mange bolde i luften.

Nyhed

Historien om Silas er hjerteskærende, men ikke enestående

En dreng på 12 år med synshandicap, der savner venner og faglig læring i skolen. Som føler sig isoleret, ensom og hver dag er ked af det eller frustreret. Det er den virkelighed Silas og hans familie oplever.

Nyhed

Blindt modeshow

Vindebroen foran Operaparken går op, netop som vi når derhen. Vi kan høre intens musik fra den anden side, og der bliver snakket og grint, mens vi spændt venter på at komme over til Operaparken. På den anden side står Fiona fra the Hair and Care project klar til at tage imod os. Hun guider os sikkert forbi både vagter og fotografer, og vi sætter os rundt om to caféborde. Der er en konstant summen af stemmer og småløb omkring os, mens arrangørerne gør de sidste ting klar, og modellerne går deres sidste prøverunde på catwalken.

Leder

Vi har alle brug for oplevelser og et afbræk i hverdagen

Mens jeg skriver denne leder, holder rigtig mange ferie, og jeg er selv netop hjemvendt efter to uger på rejse med min familie. De to uger gjorde godt, for de var fulde af oplevelser, og de var fulde af en nærhed i familien, som det ellers kan være svært at nå i en travl hverdag.

Nyhed

Forældre mangler viden om synsproblemer hos børn

Kun en ud af fire forældre kender symptomerne på synsproblemer hos børn. Problemer med synet viser sig ofte, når børnene indtager klasseværelset efter sommerferien.

Nyhed

Barbie har fået synshandicap

For første gang ser verden i dag en Barbie med synshandicap. Mattel sender den populære pinup-dukke på markedet med mørke briller, blindestok og en teksturrig flæsenederdel, så man kan mærke hvordan Barbies tøj faktisk ser ud. På pakningen er navnet Barbie desuden skrevet med braille.

Nyhed

Artikel i Ekstra Bladet om svagsynede Silas

Ekstra Bladet er gået ind i sagen om Silas, der bliver svigtet af systemet og ikke får den hjælp han har brug for.

Nyhed

Blinde Silas skal ikke sidde på bageste række og falde mere og mere bagud fagligt og socialt

Silas går i 6. klasse, men hans faglige niveau svarer til 3. klasse. Han kan nemlig ikke se, hvad læreren skriver på tavlen. Alligevel har man ikke vurderet, at han skal have støtte mere end 15 lektioner om ugen

Vil du deltage i en Europæisk undersøgelse?

Dansk Blindesamfunds medlemmer er blevet inviteret til at deltage i en tværgående, europæisk spørgeskemaundersøgelse om adgangen til sundhedspleje i forbindelse med kræftscreening og eventuel diagnose/behandling for personer med handicap.

Nyhed

Birgittes ledsager giver hende en aktiv og indholdsrig hverdag

Ledsageordning for blinde og svagsynede over 67 år er forlænget til 31. marts 2026, og timeantallet er steget fra syv til 15 timer om måneden. Det glæder Birgitte, at hun nu kan få endnu flere oplevelser med sin ledsager.

Leder

Grundskolen svigter, og blinde og svagsynede børn betaler den største pris

Af Diana Stentoft, næstformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 8, 2024.

Reportage

Synstolket fodbold inkluderer blinde og svagsynede

Til Danmarks første EM-kamp inviterede Dansk Blindesamfund til en uforglemmelig fodboldfest, hvor Thomas Klinkby synstolkede og gjorde fodboldkampen tilgængelig for blinde og svagsynede.

Pressemeddelelse

Børn og unge med synsnedsættelse bryder grænser, indgår i fællesskaber og får venner for livet på sommerskole

”Fællesskab” er årets tema, og der er igen i år stor tilslutning til årets Sommerskole for elever med synsnedsættelse på Synscenter Refsnæs. Mange børn og unge i målgruppen oplever udfordringer med at være en del af fællesskaber i deres hverdag – på Sommerskolen er alle med.

Nyhed

Dansk Blindesamfund vinder guld for Bedste Brugeroplevelse ved Danish Digital Award

Dansk Blindesamfunds nye hjemmeside, der har fokus på tilgængelighed og brugervenligt design, har vundet guld til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse.

Nyhed

Dansk Blindesamfund er nomineret til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse

Dansk Blindesamfunds nye hjemmeside, der har fokus på tilgængelighed og brugervenligt design, er nomineret til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse.

Nyhed

Nu kan du købe en dansk version af LEGO Braille Bricks

LEGO Braille Bricks er nu tilgængeligt på dansk og kan købes online, så børn og voksne kan lære punktskrift på en sjov måde.

Leder

Blæser der mon snart nye og mildere vinde, når der skal bevilges hjælpemidler?

Af Jesper Bentil Holten, forretningsudvalgsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 7, 2024.

Nyhed

Rejs billigt med tog i sommerferien

For femte år i træk kan du i løbet af sommeren rejse billigt rundt i hele Danmark med kollektiv transport. DSB sætter nemlig 75.000 rejsepas til salg fra tirsdag den 4. juni klokken 10.

Nyhed

Dansk Blindesamfund giver 3,5 millioner kroner til lovende forskningsprojekter

Behandlinger af tør AMD, inflammation i øjet og evidens for synsrehabilitering var i fokus, da Dansk Blindesamfunds Øjenfond uddelte millioner til synssagen.

Nyhed

Nu skal krydset sættes til Europaparlamentsvalget

Søndag den 9. juni bliver der afholdt Europaparlamentsvalg. Valgstederne åbner kl. 8 og lukker igen kl. 20. Du kan brevstemme frem til den 6. juni. 

Nyhed

Global Accessibility Awareness Day

I dag fejrer vi Global Accessibility Awareness Day, hvor vi sætter fokus på digital tilgængelighed – en udfordring der desværre stadig er ret stor i Danmark.

Debatindlæg

Uddannelsessystemet er ikke så åbent og tilgængeligt, som vi bryster os af

I Danmark har for få blinde og svagsynede en kompetencegivende uddannelse, fordi vi har et uddannelsessystem, der i stigende grad er utilgængeligt for mennesker med synshandicap. Og det lukker døre resten af livet, skriver Diana Stentoft. 

Nyhed

Nu kan blindebevægelsen i Mongoliet stå på egne ben

Dansk Blindesamfund har været med til at bygge en stærk blindeorganisation i Mongoliet, der efter 18 år har styrken til at klare sig selv.

Leder

Europa-politik er også synshandicappolitik

Af Ask Løvbjerg Abildgaard, landsformand. Udgivet i Dansk Blindesamfunds medlemsblad nr. 6, 2024