Familier, børn og unge

Her kan du læse om de kurser og weekendophold vi holder for børn og unge samt deres familier i Dansk Blindesamfund.

Dansk Blindesamfund arrangerer hvert år en række aktiviteter målrettet børn og unge. For børnene er der både kurser målrettet familier med børn med synshandicap og kurser målrettet familier med en forælder eller bedsteforælder med synshandicap.

Børne og Familieaktivitetskursus – Motion, leg og læring for hele familien

Dansk Blindesamfund og Landsforeningen af Forældre til Blinde og Svagsynede inviterer til et spændende kursus, der er skræddersyet til børnefamilier, hvor et eller flere børn har et synshandicap – seende søskende er naturligvis også velkomne. Programmet er fyldt med sjove aktiviteter og samtaler, der styrker båndene i familiens fællesskab og skaber unikke lærerige øjeblikke. Som forælder vil I også få information om jeres rettigheder samt oplysninger om relevante ordninger, som jeres familie kan drage fordel af. Samtidig er en vigtig del af kurset muligheden for at møde andre familier der står i samme situation som man selv gør. På kurset vil I få mulighed for at prøve flere forskellige former for sport, der er tilgængelige til synshandicappede børn. I vil også lære teknikker til at klare dagligdagens opgaver og udfordre hinanden i spændende og tilgængelige spil.

Familien i Fokus og Aktiv familieferie

Hvor det i Børne og Familieaktivitetskurset er børnene der har et synshandicap er Familien i fokus, og Aktiv familieferie målrettet familier, hvor det er en eller begge forældre, der har et synshandicap.

Familien i Fokus byder på indholds- og lærerige dage med socialt samvær, undervisning, rehabilitering og masser af hygge. For forældrene er der oplæg om rettigheder og muligheder, og de er samtalegrupper og erfaringsudvekslinger på dagsordenen, mens der for børnene er planlagt sjove aktiviteter.

Aktiv familieferie er altid uge 30, hvor vi holder en aktiv ferie på Fuglsangcentret for cirka 15 familier, hvor den ene eller begge forældre har en synshandicap. Der arrangeres hel- og halvdagsudflugter samt forskellige fælles aktiviteter, hvor hele familien kan få gode oplevelser sammen. Og så vil der selvfølgelig være masser af tid til en dukkert i svømmehallen og bare hygge sig sammen på Fuglsangcentret.

Unge-Camp

For de unge medlemmer har vi Unge-camp. På kurset, der er udviklet af Dansk Blindesamfund og Dansk Blindesamfunds Ungdom, taler vi om alt det, der kan være svært, når man er ung med et synshandicap. Vi hygger os, mens vi får en masse fif og teknikker til en praktisk hverdag, og vi lærer både at lægge et budget og swipe på Tinder.

Derudover holder vi et temakursus i november kun for unge medlemmer af Dansk Blindesamfund. Temaet er ikke besluttet endnu, men vil blive offentliggjort i medlemsbladet og her på hjemmesiden.

Bedsteforældredage

Et helt nyt tilbud – En uforglemmelig efterårsferie med børnebørnene.

Arrangementet vil foregå på Fuglsangcentret i trygge rammer og være fuld af aktiviteter, der giver jer mulighed for at opleve glæden ved leg og samvær med børnebørnene.

Sammen skal vi lege, spille spil, gå ture i naturen hvor vi skal samle efterårets farverige blade og fodre rådyr samt bare snakke og grine. Vi skal naturligvis også nyde vores dejlige svømmehal og se film og spise popcorn – alt sammen på bedsteforældrenes og børnebørnenes præmisser.

At være sammen med børnebørnene handler ikke kun om at have det sjovt, men også om at opbygge et nært forhold og skabe minder, som vi vil værdsætte i fremtiden.