Kulturelle aktiviteter for blinde og svagsynede

I Kursusafdelingen har vi fokus på det hele menneske. Vi skal rehabiliteres og på benene igen, når livet er blevet svært, men vi skal også have brændstof til krop og sjæl.

I mange år har Vinterhøjskolen og Kulturfestivalen været årligt tilbagevendende indsprøjtninger af kultur, historie, videnskab og fritidsaktiviteter i begrebernes bredeste og mest folkelige forstand. Vi spænder vidt og har de seneste år haft foredragsholdere som Vincent Hendricks, Lone Hertz og Thomas Ubbesen på talerstolen, hvis der bare skal nævnes nogle få. På scenen har vi haft et kæmpekor på over 70 sangere, Tamara Rosannes, Michala Petri og mange, mange flere.

Historisk sommertema

Hvert år i uge 27 indleder vi sommeren med en rejse tilbage i tiden. Jan Andersen er vores lokale historieinteresserede, som gennem en længere årrække har arrangeret en spændende uge med foredrag og ture ud i det syddanske, hver gang for at belyse et historisk emne med museumsbesøg og guidede ture.

Musik og korsang

Fuglsangcentret er et sted, der summer af sang og musik. Så er du en glad
sanger eller musikant, men mangler nogen at spille og synge med, så tilmeld
dig musik og samspil, hvor vi mødes til en forlænget weekend i musikkens tegn.
Glæden ved musik og lysten til at spille sammen er i centrum, og målet er, at alle
får en god musikalsk oplevelse på kurset.

Du kan også blive en del af Fuglsangkoret. Fuglsangkoret er et kor af synshandicappede sangere, som blev etableret i efteråret 2013. Der er fire korweekender om året, som afholdes på Fuglsangcentret. En gang årligt afholder koret en koncert på
Fuglsangcentret.

Brug for hjælp?

Kontakt Kursusafdelingen på Fuglsangcentret: