Sport, motion og bevægelse

Uanset alder og synshandicap kan motion og bevægelse bidrage positivt til ens liv. Men det kan være svært at komme i gang, og derfor har Dansk Blindesamfund en række kurser centreret om sport, motion og bevægelse, og der er kurser for enhver smag.

Sportsweekend

Kurset, som udbydes i samarbejde med Parasport Danmark, sætter fokus på sundhed, motion og rehabilitering. I fællesskab med andre synshandicappede kan du afprøve forskellige sportsgrene og opleve glæden ved motion og bevægelse. På tidligere kurser har vi blandt andet prøvet kræfter med vandgymnastik, Showdown, elektronskydning, spinning, goalball, TRX, tandemcykling samt klatring på Fuglsangcentrets seje Go High-klatrebane. Aktiviteterne bliver krydret med oplæg med forskellige temaer som for eksempel sund livsstil, det aktive liv, livet som para-atlet med mere. Efter endt kursus tilbyder vi dig hjælp og sparring til at komme i gang med en konkret sportsgren eller aktivitet i din dagligdag.

Kajak

Her kan du som nybegynder lære det basale om roteknik og sikkerhed, og som garvet kan du få styrket din roteknik og dit netværk blandt roere i de varmere måneder. Vi skal også ro kajak om vinteren, men vi holder os til vores svømmehal, hvor vi har fokus på at lære at rulle. Derudover vil der være mulighed for at arbejde lidt med redninger. Alt dette foregår under kyndig vejledning og med fokus på sikkerhed. For at deltage på kurserne skal du være i stand til at svømme minimum 500 meter.

Vandreture

Når bøgen er sprunget ud i foråret, og når løvet er faldet i efteråret, tager vi på vandretur. I løbet af en vandreweekend går vi to ture på hver 12-15 kilometer. Vores fantastiske korps af frivillige ledsagere er med og sikrer, at vi ikke kommer på afveje. Det er også muligt at tage sin egen ledsager med. På vores ture vil vandreguiden fortælle om kulturhistorie, vegetation og sågar geologi.

Motion og velvære

Første, eller næste skridt, mod en stærk og sund krop kan sagtens være et af vores Motion og Velvære-hold, hvor vi fordyber os i træning og god livsstil. Vi skal dyrke masser af motion, yoga, meditation, gå ture, træne i vand og samtidig lære gode øvelser til dagligdagen. Vi skal have sved på panden og forkæles med saunagus. Alt sammen i en hyggelig stemning, hvor der også bliver plads til gode snakke, grin og fællesskab.

Yoga-retreat

Sæt dig selv i centrum med nogle helt vidunderlige dage fyldt med ro, nærvær og skønt fællesskab. På dette ophold vil vi koble helt af fra hverdagens trængsler med blid yoga, afspænding, mindfulness, meditation og skønne ture i området omkring Fuglsangcentret. Vi har fokus på velvære med blid morgenmeditation, skønne og sunde vegetarretter fra køkkenet, rolig mindful yoga og dybdeafspænding inden sengetid. Vores underviser vil også dele ud af sin viden om det sunde liv og alle de daglige gevinster, mindfulness, yoga og meditation giver.