Kursusafdelingen

Siden 1956 har Dansk Blindesamfund tilbudt kurser og aktiviteter for blinde og svagsynede. Kurserne bliver afholdt på Fuglsangcentret i Fredericia.

Dansk Blindesamfund er specialister i at samle mennesker op, når et synstab vælter dem omkuld.

Det skyldes blandt andet Dansk Blindesamfunds kurser og aktiviteter for blinde og svagsynede på Fuglsangcentret. Udbuddet er så stærkt og varieret, at det imødekommer de flestes interesser. Kurserne er helt unikke i både form og indhold, fordi de er skræddersyede til mennesker med synshandicap, og underviserne selv er blinde eller svagsynede.

Alt sammen aktiviteter for blinde og svagsynede, der tager højde for individuelle behov og interesser og foregår i trygge rammer på Fuglsangcentret, som er tilgængeligt for alle.

Med andre ord – er du nysgerrig på livet, så er vi nysgerrige på dig, og Kursusafdelingen er klar til at byde dig velkommen på Fuglsangcentret, hvor vi sætter læring og livskvalitet i centrum. Her kan alle blive klogere, dygtigere og måske et venskab rigere.

Et alvorligt synstab påvirker hele tilværelsen, uanset om det sker pludseligt eller gradvist.

Igangværende uddannelsesforløb eller erhvervskarriere er i fare for at blive afbrudt. Interesser og hobbyer, som giver glæde og indhold i livet, bliver ofte opgivet. Relationerne til de nære pårørende samt til familie og venner kan blive alvorligt forstyrret eller i sidste ende helt ødelagt.

Det er helt afgørende, at de mere end 2.000 mennesker, der hvert år rammes af et alvorligt synstab, får tilbud om hurtig hjælp, inden risikoen for depression og isolation bliver til virkelighed.  

Dansk Blindesamfunds kursuskatalog 2024

Kursusafdelingen er klar til et nyt, spændende år, og vi har lagt et varieret kursusprogram, hvor der er ny læring og inspiration til alle. Du skal mestre dit liv med synshandicap, og vi står klar til at hjælpe dig – både med vores velkendte, traditionelle kursustilbud, men også med helt nye tilbud, hvor krop og sind smelter sammen, og velvære er i fokus.

Forsiden af kursuskataloget med collage af billeder fra forskellige kurser