Dansk Blindesamfund er nomineret til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse

Dansk Blindesamfunds nye hjemmeside, der har fokus på tilgængelighed og brugervenligt design, er nomineret til Danish Digital Award for Bedste Brugeroplevelse.

Nomineringen til Danish Digital Award. Et billede med en ældre kvinde , der er ved at lære, hvordan hun skal bruge sin iPhone. Tekst: Dansk Blindesamfund. Tresyv for Dansk Blindesamfund. Kategori: Best i UX design

Dansk Blindesamfunds hjemmeside er blevet nomineret til Danish Digital Award i kategorien Best in UX design (Bedst i brugeroplevelse). Denne kategori hylder digitale brugeroplevelser, hvor løsninger og resultater er skabt gennem dybdegående indsigt i målgruppens brugerbehov og brugeradfærd.   

Inddragelse af brugere

Det er en stor ære for Dansk Blindesamfund og en anerkendelse af vores arbejde med at skabe den mest tilgængelige hjemmeside for alle, uanset synsstatus. Det strategiske afsæt for denne målsætning tog udgangspunkt i 11 fokusgruppeinterviews med blinde og svagsynede brugere. Herved fik vi en grundigforståelse for brugernes præferencer, udfordringer og behov. Derfor stod det klart, at den eksisterende løsning ikke opfyldte brugernes behov, så det var nødvendigt at nytænke en ny hjemmeside fra bunden.

Det fik vi hjælp til af designbureauet TRESYV og webtilgængelighedsbureauet Inklusio, der løbende har testet prototyper og design med målgruppen. Denne tilgang har gjort det muligt hele tiden at tilpasse og forbedre vores strategi, der har resulteret i en hjemmeside, der ikke kun overholder, men overgår standarden for tilgængelighed.

Inklusion af blinde og svagsynede i den digitale verden

Det gennemgående tema har været, at tilgængelighed prioriteres over æstetik. Det kommer for eksempel til udtryk med en hjemmeside, der er designet med enkle og klare navigationsstrukturer, selvforklarende overskrifter, høj kontrast og venstrestillet indhold, der er afgørende for brugere med skærmlæsere og zoomfunktion. Det er usædvanligt for hjemmesider og har derfor givet Dansk Blindesamfunds hjemmeside et unikt udtryk.

Den nye hjemmeside prioriterer således brugernes behov og skaber inklusion for alle brugere. Det gør det nemt og hurtigt at finde den information, man leder efter til glæde og gavn for mennesker med synshandicap. Hos Dansk Blindesamfund er det en mærkesag at indtænke webtilgængelighed i hjemmesiders design fra start af, så mennesker med synshandicap ikke hægtes af den digitale udvikling.

“Den intuitive menustruktur, og det tilgængelige design gør det let og hurtigt for os at finde de informationer vi har brug for. Hvis blot mange flere hjemmesider var opbygget fra starten med tilgængelighed i fokus, ville den digitale inklusion være meget bedre. Vores nye hjemmeside er et led i Dansk Blindesamfunds ønske om at være den bedste forening vi kan være for vores medlemmer”, siger forretningsudvalgsmedlem med ansvar for tilgængelighed, Jesper Bentil Holten.

Målbare resultater

Siden lanceringen i februar har den nye hjemmeside leveret positive resultater. Tilbagevendende besøg er steget med 34 procent, og besøg på medlemsrettede sider er steget med 42 procent. Alle testede brugere meldte desuden tilbage, at den nye hjemmeside er mere tilgængelig, og hele 92 procent kunne effektivt løse deres opgaver i en taksonomitest. Disse resultater understreger ikke kun forbedret tilgængelighed, men også øget effektivitet og brugervenlighed på den nye hjemmeside.

Det glæder Dansk Blindesamfunds engagementschef, der allerede oplever værdien ved at investere i en med en mere tilgængelig og brugervenlig hjemmeside.

"Med en visionær tilgang har vores team skabt en hjemmeside, der ikke blot opfylder, men overgår standarden for tilgængelighed. Den gør en konkret forskel for blinde og svagsynede ved at levere en brugeroplevelse, der er skræddersyet til deres behov. Allerede nu modtager vi ekstremt positiv feedback fra vores medlemmer, der roser hjemmesiden for dens brugervenlighed og inkluderende design. Det nye blind.dk er ikke bare et redskab, den er en platform for ægte inklusion og muligheder for synshandicappede”, siger engagementschef hos Dansk Blindesamfund, Christina Hammer.

Med denne nominering har Dansk Blindesamfund sat en ny standard for, hvordan digitale løsninger kan være både æstetisk tiltalende og fuldt tilgængelige.

Torsdag den 13. juni fejrer Danish Digital Award det mest inspirerende, effektive og veludførte digitale arbejde, der udvikler eller understøtter en virksomheds eller organisations forretningsaktiviteter. Her er Dansk Blindesamfund nomineret i kategorien Bedste Brugeroplevelse sammen med fem andre virksomheder.