Historien om Silas er hjerteskærende, men ikke enestående

En dreng på 12 år med synshandicap, der savner venner og faglig læring i skolen. Som føler sig isoleret, ensom og hver dag er ked af det eller frustreret. Det er den virkelighed Silas og hans familie oplever.

Far Lars, Silas og mor Christina sidder i sofaen i Go' Morgen Danmark, med Christinas Førerhund Molly

Silas skal have hjælp, og Dansk Blindesamfund kæmper sammen med hans forældre for at få den rette støtte til Silas og hans forældre, der også har synshandicap. Torsdag morgen den 8. august har familien fortalt deres historie om svigt fra systemerne omkring dem i Go’ Morgen Danmark.

Dansk Blindesamfund er taknemmelige for at Go' morgen Danmark giver denne vigtige sag plads. Og vi er imponerede over Silas, der i en alder af 12 år kan sætte ord på, hvor frygteligt han har det i skolen, og hvordan han bare drømmer om lidt hjælp i timerne, så han kan få et liv og en uddannelse.

I mellemtiden kæmper vi videre for Silas og alle andre blinde og svagsynede børn i samme situation som ham og håber, at Silas kan opnå sin drøm om at udvikle legetøj i træ, når han bliver voksen.

Desværre er Silas ikke den eneste

Desværre er Silas og hans familie ikke de eneste, der kæmper en desperat kamp med systemet.
Ifølge Thomas Sonne Jensen, der er formand for Landsforeningen af Forældre til Blinde og Svagsynede, oplever de jævnligt dybt frustrerede forældre, der kæmper med et meget rigidt system:

Vi ser desværre alt for ofte, at børn som Silas bliver ladt i stikken af systemet. Det er en daglig kamp for familierne at få den nødvendige hjælp, og det er uacceptabelt, at børn skal lide på grund af manglende ressourcer og forståelse fra myndighedernes side

Der er stadig håb for Silas

Den 12. august startede børn over hele landet i skole igen efter sommerferien. Men ikke Silas. Hans forældre kan ikke længere sende ham i skole hver dag, før han kan få en plads i en specialklasse.

Forhåbentlig vil det betyde, at Silas og hans forældre kan få den støtte og hjælp, de har brug for, for at skabe en god hverdag for Silas. Og forhåbentligt vil det give Silas en mulighed for at opnå sin drøm om at udvikle legetøj i træ, arbejde med sine hænder og lære at lave stoleflet.