Mathilde fik førerhundekalender og ville støtte blinde med lommepenge: ”Det er dejligt at hjælpe andre, hvis de har brug for en hund”

Mathildes mor havde bestilt en kalender med førerhunde fra Dansk Blindesamfund. Da den kom ind ad døren fortalte hun sin datter, at den var gratis, men at man kunne vælge at donere et beløb. Det fik 7-årige Mathilde til at støtte med sine lommepenge.

”Jeg er meget glad for kalenderen. Man kan lære måneder og datoer, når man har en kalender. Og så er billederne SÅ dejlige. De giver mig en følelse af, at min gamle hund stadig er her,” siger Mathilde om sin førerhundekalender.

Kalenderen var egentlig gratis, men Mathilde ville gerne hjælpe synshandicappede med sine lommepenge. Med hjælp fra sin mor donerede hun derfor 111 kr. til Dansk Blindesamfund.

På spørgsmålet om, hvorfor hun gerne ville bruge sine egne penge, svarer Mathilde:

”Fordi det er synd for dem, som bliver blinde, og så kan de få brug for en hund. Det er dejligt at hjælpe andre, hvis de har brug for en hund”, siger hun og fortsætter:

”Hvis man nu blev født blind, så kan hunden hjælpe en med alle de ting, man ikke kan finde. Det er svært at være blind, fordi man kan støde ind i noget. Førerhunde kan hjælpe folk med at finde rundt, de kan snuse sig frem. En hund kan vise vej udenom et bord, en stol eller en sofa,” siger 7-årige Mathilde

Mathildes mor: Det er dejligt at ens barn vil hjælpe andre

”Det var mig, som havde valgt at bestille kalenderen, og da vi modtog den med posten, forklarede jeg Mathilde, hvad hundene bruges til og at der er brug for støtte til, at nogen kan lære hundene at være dygtige førerhunde.”

Sådan fortæller Mathildes mor, Christina, om, hvordan kalenderen og det efterfølgende bidrag kom i stand. Hun er glad for, at Mathilde kunne se betydningen af at hjælpe andre.

”Det har stor betydning for os som forældre, at lære vores datter værdien i at støtte og hjælpe andre. Om det så er “i det virkelige liv” eller med en skilling”, siger Christina, og fortsætter:

”Mathilde syntes, at det var en god idé at hjælpe til, og ville straks tjekke status på lommepengene. Det er dejligt, at ens barn synes, det er godt at hjælpe andre, som er udfordret i deres hverdag”, slutter Christina.

Her i Dansk Blindesamfund er vi glade og ydmyge over, at Mathilde og hendes mor valgte at bidrage til organisationens arbejde for at sikre bedre vilkår for blinde og svagsynede.

Vi håber, at kalenderen med førerhunde bringer glæde i det nye år.