Nyt varslingssystem på mobilen

Nyt varslingssystem sender automatisk besked til din mobil, hvis der sker en større ulykke eller katastrofe nær dig. Den 3. maj klokken 12 testes det nye mobilvarslingssystem.

En høj, intens lyd og en besked, der toner frem på din mobiltelefon, hvis der er fare på færde i nærheden af dig. Det er det nye varslingssystem Sirenen, som Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet har lanceret.

Den velkendte sirene fra byens tage får dermed en ny digital makker, som advarer direkte på din mobil, hvis du befinder dig i et område, hvor der er opstået en farlig situation. Det kan være i tilfælde af krig, brand eller gasudslip i nærheden af dig.

Ikke en app

Mobil der viser eksempel om advarsel
Copyright Beredskabsstyrelsen

Systemet fungerer sådan, at Rigspolitiet sender en advarsel ud via telemaster i det ramte område, hvorefter sirenen vil lyde og en tekst dukker op på din skærm, hvis du befinder dig i området.

Du skal hverken tilmelde dig eller bruge en særlig app for at modtage advarslerne. Hvis du har en nyere mobiltelefon, vil du automatisk modtage eventuelle advarsler.

Ved en advarsel udsender Sirenen en høj lyd. På skærmen på din telefon kan du læse, hvad der sker, og hvad du skal gøre. Når du modtager en advarsel, skal du derfor stoppe med det, du er i gang med, læse meddelelsen fra Sirenen og reagere ved at følge anvisningerne.

Lyden fra Sirenen er en intens, høj tone, der fortsætter, indtil du slår den fra. Det gør du ved at trykke på beskeden på din telefon. Det er en unik lyd og adskiller sig tydeligt fra dine almindelige SMS’er og notifikationer.

Testes den 3. maj

Det nye varslingssystem kommer ikke til at erstatte de fysiske varslingssirener, men fungerer som et supplement, der advarer hurtigere og mere detaljeret, hvis du befinder dig i en farezone.

”Danmark er et trygt og sikkert samfund, men der kan alligevel opstå situationer, hvor menneskeliv er i fare. Her kan det nye varslingssystem S!RENEN advare dig og fortælle dig, hvad du skal gøre. Det er et rigtig godt supplement til beredskabsmeddelelser og de fysiske varslingssirener”, siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Onsdag den 3. maj klokken 12 gennemføres den årlige afprøvning af varslingssystemet. I år bliver det nye mobilvarslingssystem Sirenen også testet, så du skal derfor ikke være bekymret, når du modtager en sireneadvarsel på din mobil.

Læs mere om Sirenen her