Rejs billigt med tog i sommerferien

DSB tog der kører i det danske landskab med kornmarker i forgrunden og grønne træer i baggrunden

For femte år i træk kan du i løbet af sommeren rejse billigt rundt i hele Danmark med kollektiv transport. DSB sætter nemlig 75.000 rejsepas til salg fra tirsdag den 4. juni klokken 10.

Rejsepasset kan bruges i otte sammenhængende dage i perioden 29. juni (uge 26) til 11. august (uge 32). Rejsepasset er gyldigt til rejser med den offentlige transport på tværs af busser, tog, metro, lokalbaner og letbaner landet over.  

Rejsepasset blev til under coronanedlukningen i 2020, hvor mange holdt ferie i Danmark. Derfor er det femte år i træk, rejsepasset udbydes til rejselystne danskere, der vil ud i ferielandskabet.

Et rejsepas koster 399 kroner for en voksen, der gratis kan tage to børn under 12 år med på billetten. For børn mellem 12 og 15 år koster rejsepasset 199 kroner. De kan tage et barn op til 11 år gratis med. Hvis du normalt rejser på en Handicap-/Ledsagerbillet eller anvender Rejsekort med kundetype handicap, må du købe et Rejsepas til ’Barn (12-15 år)’. Har du ledsager med, kan ledsageren også købe et Rejsepas til ’Barn (12-15 år)’. I skal rejse sammen, og du må gerne rejse med forskellige ledsagere i ugens løb, men det er vigtigt, at de to Rejsepas købes samlet med dit eget Print Selv-billet ID, og ikke ledsagerens ID, hvis din ledsager ikke er den samme i hele perioden.

Det er også muligt at købe rejsepas hos Salg & Service på Aarhus Banegård, Odense Banegård og Københavns Hovedbanegård.