Roskilde Festival med plads til alle

Roskilde Festival 2023 – der afvikles fra 24. juni til 1. juli – er Nordens største festival, hvor der spilles rytmisk musik i mange forskellige genrer. Der forventes cirka 130.000 deltagere, hvoraf 30.000 mennesker engagerer sig som frivillige.

Roskilde Festival udlodder alt overskud ubeskåret til humanitært og kulturelt arbejde til gavn for især børn og unges velvære og trivsel. Gennem årene har Roskilde Festival doneret mere end 400 millioner kroner til velgørende formål over hele kloden. Roskilde Festival skal være en festival med plads til alle, så den omfatter en HandiCamp og andre tilbud til festivaldeltagere med funktionsnedsættelser. Herunder kan du læse lidt mere om mulighederne:

HandiCamp

HandiCamp er placeret ved Indgang øst. Her er der gode muligheder for at finde god plads, ro, el-opladere og venlige serviceværter.

Ledsager

Hvis du som handicappet har brug for en ledsager, har du mulighed for at få en ledsager med. Som dokumentation for dit behov skal du kunne fremvise et ledsagekort udstedt af Danske Handicaporganisationer

Handicaptoiletter og bad

Der er mere end 20 handicaptoiletter fordelt på festivalområdet. Du kan få udleveret en nøgle til de aflåste handicaptoiletter, hvis du udfylder en formular. Du finder toilet og bad med lift på HandiCamp.

Døgntelefonservice

Under festivalen kan du ringe på telefon 46 36 66 13. Her kan du få hjælp med praktiske ting såsom at finde et toilet og få en hånd med at komme tilbage til teltet. Hvis du får akut behov for hjælp, kan du altid henvende dig til vores serviceværter i orange veste.

Podier ved scenerne

Ved de fleste scener er der opstillet podier, som alle personer med et handicap kan anvende. Podierne hjælper deltagere i kørestol op i hovedhøjde med resten af publikum.

Bliv frivillig

Alle – også personer med en funktionsnedsættelse - der har lyst til at tage på festival kan blive frivillig! Der er mange forskellige opgaver, og vi hjælper med at finde en til dig. Hvis man påtager sig 32-timers vagter under festivalen, får man adgang til festivalen. Der er mulighed for at få en ledsager med, hvis man en funktionsnedsættelse. Team rekruttering vil gerne hjælpe med at matche nye frivillige med den rette opgave.

Som frivillig kan du blive en del af et team og kan få en base, hvor andre kender dig og dine behov. Overvej, hvad du har mest lyst til at lave. De praktiske udfordringer i forhold til tilgængelighed kan næsten altid løses på en god måde. Du finder opslag med ledige opgaver på hjemmesiden. Tag kontakt til de ansvarlige bag opslaget og fortæl om dig selv, og hvad du er god til, og hvad dine udfordringer er.

Du kan læse mere på www.roskilde-festival.dk  og kan altid kontakte accesibility@roskilde-festival.dk, hvis du har spørgsmål.