Stem på Årets førerhund

På førerhundens dag kårer Dansk Blindesamfund og Landsforeningen af Førerhundebrugere Årets førerhund 2024. Du har nu mulighed for at stemme på din favorit.

Tre førerhunde er indrammet i cirkler. Førerhunden Bellis, en sort flat coated retriever, førerhunden Bertha, en lys golden retriever og førerhunden Tommy, en sort labrador

Dansk Blindesamfund fejrer friheden og indstifter prisen Årets førerhund, der skal uddeles hvert år på Førerhundens dag, som i år falder den 24. april.

I samarbejde med Landsforeningen af Førerhundebrugere, LAF, uddeler Dansk Blindesamfund prisen til en førerhund, der har gjort en væsentlig forskel for sin bruger og bidraget til at brugeren kan færdes frit.

Netop friheden er i fokus, når det kommer til førerhundene. Hver dag yder de firbenede følgesvende en imponerende indsats og går bogstavelig talt forrest i kampen for frihed. De finder trapper, døre, stole, går ind og ud ad tog og busser og fører i det hele taget blinde og stærkt svagsynede trygt frem i livet. Det fortjener at blive fejret med årets førerhundepris.

En fagjury har udvalgt tre nominerede blandt de indstillede, så nu er det tid til at afgive din stemme. De tre nominerede er førerhundene Bellis, Bertha og Tommy, der alle er en uvurderlig støtte og berigelse for deres bruger.

Disse førerhunde spiller en afgørende rolle i at sikre, at deres brugere kan færdes frit i trafikken, deltage aktivt på arbejdsmarkedet, have en aktiv fritid og opretholde en høj grad af selvstændighed. De er ikke blot øjne for Michael, Heidi og Rita, de er også deres trofaste makker, følgesvend og bedste ven. Det er på tide at anerkende deres utrættelige arbejde.  

Afstemningen er åben, så du kan være med til at afgøre, hvem der skal vinde titlen som Årets førerhund. Stem på din favorit og hjælp os med at hylde de dygtige førerhunde, der bringer frihed og tryghed til blinde og stærkt svagsynede.

Nu er afstemningen åben, og du kan være med til at afgøre, hvem der skal vinde titlen som Årets førerhund 2024. Stem på din favorit og lad os sammen hylde de dygtige førerhunde, der bringer frihed og tryghed til blinde og stærkt svagsynede. Vinderen kåres på Førerhundens dag, så afstemningen slutter 23. april klokken 12.