Vi fejrer førerhundens dag

Onsdag den 26. april er det førerhundens dag, hvor vi i Dansk Blindesamfund hylder de fantastiske førerhunde for den store forskel, de gør for blinde og stærkt svagsynede hver dag.

I år er dagen dog noget ganske særligt, da Dansk Blindesamfunds førerhunde som de første i Danmark er rykket op blandt verdens bedste og netop er optaget og certificeret af den internationale førerhundeorganisation IGDF. Det er en international anerkendelse og et kvalitetsstempel af vores arbejde med førerhunde. De er nu en del af verdens 20.291 IGDF-certificerede førerhunde, der hvert år bidrager med 7.406.215 dage med frihed og uafhængighed til blinde og stærkt svagsynede.

De firbenede hjælpere er en trofast følgesvend i hverdagen, som giver frihed, tryghed og selvstændighed til blinde og stærkt svagsynede. Hver dag gør de en uvurderlig forskel ved at være brugernes øjne i trafikken. For med en førerhund i hånden kan mennesker med synshandicap komme sikkert omkring og færdes frit uden at være afhængig af andres hjælp.

Fra hvalp til førerhund

Der ligger mange timers arbejde i at træne en førerhund. Det tager cirka to år at uddanne en førerhund, og arbejdet starter allerede, når hvalpene i en alder af seks uger udvælges hos opdrætteren.

I dagens anledning har vi lavet en video, hvor du kan få indblik i førerhundeuddannelsen og følge rejsen fra hvalp til certificeret IGDF førerhund.

Klik på play og bliv klogere på, hvordan en førerhund uddannes