Den usynlige biograf

Velkommen til Den Usynlige Biograf. Vi kan desværre ikke tilbyde popcorn, men vi lover historier og lydoplevelser, der folder sig ud mellem ørene.

Mærk regnen skrevet med blindeskrift på sort baggrund

Mærk regnen

Nyt lyddrama om at miste synet.

Dansk Blindesamfund har støttet lyddramaet Mærk regnen, der er fortællingen om et liv, der forandres dramatisk fra den ene dag til den anden. Efter uvidende at have drukket methanol vågner 34-årige Ida op en morgen og har mistet synet. Med ét er hendes liv et andet, og en kamp starter for at komme over chokket og acceptere omstændighederne.

Mærk regnen er en lydfortælling om, hvad der sker med ens identitet, parforhold og relationer, når man oplever en livsforandrende begivenhed. For hvordan kan man forholde sig til sin egen sorg og bitterhed over sin skæbne, samtidig med at man skal kæmpe for at finde mening og værdi i et helt nyt liv?

Lyddramaet har Ann Hølund og Alexander Wiis i hovedrollerne og er instrueret af Trine Damgaard, der har skrevet historien sammen med Camilla Weinreich.

Skuespiller Ann Hølund og René Wormarks mærker på en stenskulptur på museum. I bunden af billedet står der EFTERTID med punktskrift

Eftertid

Lyt til efter Eftertid, som er efterfølgeren til Mærk regnen.

Dansk Blindesamfund har støttet lyddramaet Eftertid, hvor lytterne får et gensyn med 35-årige Ida, som pludselig mister synet efter uvidende at have drukket metanol. Hele hendes identitet bliver kastet op i luften, og hun kæmper med at acceptere omstændighederne og finde sig selv med et synshandicap.

I Eftertid møder Ida Mads - den mand, som gav hende flasken og betød, at hendes liv forandrede sig for altid. Hvad Ida ikke ved er, at Mads også blev blind af metanolen den aften, og i deres nye tilværelse som nyblinde krydses deres veje. Mødet med Mads bliver derfor en overraskende oplevelse for Ida, da hun møder et menneske, der kan relatere til de følelser og bekymringer, som et synstab kan medføre - og et venskab formes.

Eftertid er en fortælling om at finde samhørighed, forståelse og tilgivelse. Det er historien om at finde sig selv og sande, at det menneske, man troede, man hadede inderligt, muligvis er det menneske, der forstår én allerbedst.

Lyddramaet har Ann Hølund, René Wormark og Alexander Wiis i hovedrollerne og er instrueret af Trine Damgaard, der har skrevet historien sammen med Camilla Weinreich.

Hvem er du?

Lyt til lyddramaet om at miste synet "Hvem er du?".

Dansk Blindesamfund har støttet lyddramaet "Hvem er du?", der handler om at miste sin ægtemand og far, selvom han stadig er der. Det er en historie om at opdage sin egen styrke, som man troede var forsvundet med synet.

I "Hvem er du?" møder lytterne Lise, der har levet med et synshandicap i mange år, men hun har også levet i et ægteskab, hvor hendes mand, Erik, i mere end 20 år har taget sig af alt, der kunne tænkes at udfordre hende. Dagligt har han hjulpet hende med det meste - også med mere end, hvad Lise syntes var nødvendigt. Lige indtil den dag, hvor Erik rammes af en aggressiv demenssygdom. Pludselig er det Erik, der har brug for hjælp, og rollerne er med ét byttet om. Sygdommen er en sorg for dem begge, men mens Erik kæmper med at acceptere, at han ikke længere er den stærke i forholdet, opdager Lise nye sider af sig selv.

”Hvem er du?” er historien om at se sin elskede forsvinde og samtidig opleve at vokse i livets mest udfordrende øjeblikke. Om at se livet vende rundt, slutte og starte forfra.

De tre hovedroller spilles af Marianne Søndergaard, Troels Thorsen og Karin Michelsen. Lyddramaet er instrueret af Trine Damgaard, der har skrevet historien sammen med dramaturg Camilla Weinreich.

Hvem er du? 1:3

Hvem er du? 2:3

Hvem er du? 3:3