Regler og tips til førerhunde i taxi

Som taxachauffør har du pligt til at tage førerhunde med. Det betyder, at du ikke må afvise en kunde, fordi du ikke vil have hans eller hendes hund med i din vogn. Den eneste undtagelse er, hvis du kan bevise, at du er allergisk over for hunde. Har du ikke mulighed for at tage kunden med førerhund med i din taxa, skal du skaffe en anden taxa til kunden. Det er ikke tilladt at opkræve betaling for førerhunde.

Der er to måder, førerhunde kan placeres i taxaer. Enten kan den være i bagagerummet, hvis det er en stationcar, eller mellem førerhundebrugerens ben. Spørg altid kunden, hvad der er bedst. For ældre hunde kan det for eksempel være svært at hoppe op bag i bilen. Det er altid brugeren, der håndterer førerhunden.

Videoen viser, hvor nemt det er at have en blind passager med en førerhund med i taxaen.

Hvorfor er førerhunden så vigtig for mange synshandicappede?

En førerhund er et uundværligt hjælpemiddel for synshandicappede, når de bevæger sig i det offentlige rum. Førerhunden sikrer, at synshandicappede kan leve et udadvendt liv med job, fritidsaktiviteter og sociale fællesskaber. Labrador og Golden Retriever er de mest anvendte racer til førerhunde. Du kan kende førerhunden på dens bøjle med orange dække og mærket af manden med den hvide stok på blå baggrund. Når førerhunden har sin bøjle på, er den på arbejde, og man må derfor ikke henvende sig til den eller klappe den.

Førerhunde er ekstremt godt opdraget, og de er vant til at bevæge sig overalt og forholde sig i ro, når førerhundebrugeren for eksempel kører med taxa.

Det kunne være værre

Video der viser, hvor besværligt det ville være, hvis førerhunden var en gås eller en elg.