Vandreture

Vandreture den 24. – 27. maj
Horsens fjord

v/Bendt Nielsen, turguide

Forårets vandretur har Fuglsangcentret som base. Herfra bliver vi både lørdag og søndag kørt til de smukke landskaber omkring Horsens fjord. Vi skal, som i foråret 2023 på rejse i såvel geologi, naturhistorie og historie sammen med arkitekt Bendt Nielsen.

Lørdag begynder turen i Horsens ved det nye kommunale rekreative område kaldet Bakkelunden. I virkeligheden er der tale om en gl. losseplads, som nu er fyldt op, og hvor der er lavet et bakkelandskab med legepladser, offentligt toilet m.v. Fra Bakkelunden går vi ud af Horsens byområde ad vandreruten Horsens Fjord, som i begyndelsen også kaldes Planetstien. Vi følger sydsiden af fjorden og passerer Boller Slot med spændende fortællinger om Chr. 4. og Kirsten Munk. Vi fortsætter langs fjordkysten gennem Boller Nederskov og videre ud i det åbne landskab mellem landsbyerne Brund og Bisholt. Turen slutter på næsset Borre Knob, hvor bussen henter os. Vi går i alt ca. 15 km. En del af turen er på asfalt, men det er mest grusveje, trampestier og strand. Højdemæssigt er det en forholdsvis flad tur.
Søndag starter turen ved den offentlige strand, Sondrup Strand, med toilet. Turen går langs nordkysten af fjorden via Vandreruten Horsens Fjord gennem små plantager og i begyndelsen med nærkontakt til fjorden. Lidt efter går turen ind i landet, hvor vi passerer små ejendomme til vi når frem til byen Søvind. Fra Søvind følger vi små grusveje til Haldrup, hvor vi kommer ind på tracéet fra den nedlagte Horsens-Odder Jernbane. Vi går gennem Stensballe Skov og forbi et fjordområde med oddedannelser og et rigt fugleliv. Den sidste del af stien har altid været udflugtsområde for beboerne i Horsens, som kunne tage toget ud til skov pavilloner og strandområder. Vi slutter turen ved Husodde Camping, hvor bussen henter os. Det meste af turen er på grusveje og grusstier og gennem skov. Dog er der gennem Søvind et mindre stykke med asfalt. Ca. 15 km. Højdemæssigt er det en forholdsvis flad tur.
Der ikke så mange højdemetre i disse to ture. Til gengæld har vi fornemmelsen af strand og fjord på størstedelen af turene.

Vandreturen starter fredag den 24. maj med middag kl. 18.00 og slutter efter morgenmad mandag den 27. maj.

Nyttige oplysninger:
På turene anbefales robust, lukket fodtøj, rygsæk til skiftetøj, regntøj, madpakke, vand, termoflaske og noget at sidde på. Der medbringes madpakker fra Fuglsangcentret.
Detaljeret program og yderligere information fremsendes inden kursusstart.

Kursusafdelingen vil så vidt muligt skaffe ledsagere til turene.

Den samlede pris pr. deltager er 1.956 kr.
Det er muligt at have en ledsager med til samme pris.

Tilmeldinger modtages i kursusafdelingen på telefon 76 20 22 10 eller på mail: kursusafdelingen@blind.dk
Sidste frist for tilmelding er mandag den 6. maj.