Boliger i Københavnsområdet

Dansk Blindesamfund ejer en række ejendomme i København, som du som blind eller svagsynet har fortrinsret til at leje.

Dansk Blindesamfunds boliger

I Dansk Blindesamfunds boliger i Københavnsområdet har mennesker med synshandicap fortrinsret til udlejning. Vi står ikke selv for driften og administrationen af ejendommene.

Dansk Blindesamfunds boliger er helt almindelige lejligheder, men rundt omkring på ejendommene er der gjort forskellige ting for at gøre forholdene mere tilgængelige for blinde og stærkt svagsynede. For eksempel er der punktskrift ved opgangsdørene, og vaskerierne er gjort tilgængelige med tale og punktskrift.

Dansk Blindesamfunds boliger ligger i Vanløse, Valby og på Østerbro. Der findes 1, 2 og 3-rums-boliger i alle tre ejendomme.

Der er fri råderet i alle boligerne. Det betyder, at man for eksempel frit kan lave en 3-rums bolig om til en 2-rums bolig med en større stue.

Ejendommene ligger centralt placeret tæt på offentlige transportmidler og indkøb. Der er hyggelige udendørsarealer med blandt andet haver, hvor man kan grille, nyde udendørslivet og møde andre beboere i ejendommen. Dansk Blindesamfunds boliger har desuden alle luftegård til førerhunde.

De tre ejendomme har hver sit beboerråd, som alle er meget synlige og gør meget for beboerne. Der er for eksempel forskellige fælles aktiviteter, hvis man har lyst til det, men der er også plads til at holde sig for sig selv, hvis man foretrækker det.

Du finder Dansk Blindesamfunds boliger her:

Afdeling 1:
Spøttrupvej 1-7/Skibelundvej 1-5
2720 Vanløse

Afdeling 2:
Ramsingsvej 4-26
2500 Valby

Afdeling 3
Randersgade 66-68/Bogensegade 2-8
2100 København Ø

Kontakt

Dansk Blindesamfunds boliger administreres af boligselskabet Boligkontoret Danmark, og her kan du henvende dig på tlf. 39 25 10 00, hvis du har lyst til at høre mere eller blive skrevet op til en af Dansk Blindesamfunds boliger.