Hvordan man fortolker sit RP-syn

Det er meget svært at fortælle, hvordan man ser, når man har RP, da RP udvikler sig meget forskelligt fra person til person.

Har du links til film, der viser, hvordan du ser med RP, må du meget gerne sende det til RP-gruppen på mailadressen rp-gruppen@blind.dk. På den måde kan vi være med til at hjælpe hinanden og fortælle andre, hvordan vi oplever verden og lever med RP til dagligt.

Nedenstående YouTube film er af Morten Bonde. Den viser, hvordan hans RP-syn opleves: 

Morten Bondes beskriver selv filmen således:
Hvert år diagnosticeres 50-100 personer i Danmark med øjensygdommen Retinitis Pigmentosa, som ofte fører til alvorlig synsnedsættelse og senere blindhed. Verden over anslås der at eksistere over 1 million mennesker med RP i en eller anden form. Der er ingen kur. Jeg har lavet en kortfilm, der viser, hvordan jeg ser verden, og hvad sygdommen gør ved MIT syn. Og dette er blot måden, hvorpå RP har udviklet sig hos mig. Andre med RP kan opleve sygdommen helt anderledes. Det er også det drilske ved RP. Jeg håber, det kan hjælpe andre med RP til at fortælle deres familier og kolleger, hvordan det er langsomt at miste dit syn. Det er ofte en ensom rejse!

Kontakt RP-Gruppen

Hvis du har spørgsmål om livet med Retinitis Pigmentosa, kan du kontakte formand for RP-Gruppen, Christian Ferdinansen, på:

RP-Gruppen har også en Facebook-gruppe, hvor vi fortæller om arrangementer og gode råd til livet med RP. Du kan finde siden ved at søge på “RP-Danmark” inde på Facebook.