Tips til badeværelset

I løbet af et liv bruger kvinder 136 dage foran spejlet, og selvom synet
forsvinder, så bliver forfængeligheden. Kursusleder Anette Bjerre giver sine
bedste tips til et skønnere liv med synshandicap.

På badeværelset er det vigtigt, at der er god belysning, og at det er nemt at finde de ting, man skal bruge til daglig.

Mærk produkterne

Den største udfordring for Anette er, at mange af produkterne på badeværelset har samme form og emballage. Det kan derfor være umuligt at mærke forskel på dag- og natcreme eller shampoo og balsam. Det kommer hun udenom ved at afmærke produkterne forskelligt. Til det formål er taktile elastikker nyttige, da de fås i stærke farver og med følbar afmærkning, som gør dem velegnet til både blinde og svagsynede.

Fil neglene i form

En buet neglefil gør det nemt for blinde og svagsynede at file negle, da den har en rille, som man sætter neglen i, og så fører man blot neglefilen frem og tilbage, til neglene er fine.

Tip til tandbørstning

En anden udfordring kan være at udstyre tandbørsten med tandpasta, uden det havner alle andre steder end på selve tandbørsten. Til det har Anette et tip, som gør børsterutinen meget nemmere. Hun placerer blot en lille klat tandpasta direkte i munden, som hun fanger med tandbørsten og fordeler på tænderne.

Lille spejl på væggen der

Hvis synet svigter, kan spejle med forstørrelse gøre det nemmere at lægge make-up eller plukke øjenbryn. Afhængig af dit behov kan du vælge spejle med ti gange forstørrelse. De fås både med og uden lys.

Genvej til et godt look

Det kan være en kunst at lægge mascara på som blind, men bestemt ikke umuligt, hvis man har rutinen. Anette sparer dog tiden og besværet ved at få farvet bryn og vipper hos frisøren.

Hold styr på vægten

Hvis du ønsker at holde styr på kiloene, kan man få en badevægt med stort display og tale, som oplyser om din vægt.