Tips til at ordne vasketøjet

Når synet svigter, findes der en række fif, som alle kan bruge, når der skal bund i vasketøjet. Kursusleder på Fuglsangcentret Anette Bjerre deler ud af sine gode tips.

Flere vasketøjskurve

Det kan være en gode idé at have flere vasketøjskurve, for så undgår du at blande alt vasketøjet sammen. Fra start gør det sorteringen nemmere. Anette anbefaler tre vasketøjskurve – en til lyst tøj, en til mørkt tøj og endelig en til alt det, der skal vaskes ved høje temperaturer.

Par de rigtige sokker

Med sokkelåse undgår du at bruge uanede mænger af tid på at sortere dine sokker efter vask. Sokkelåsene holder nemlig styr på dine sokker i vaskemaskine og tørretumbler, så du er sikker på, at de passer sammen i farver. Alternativt kan du bruge sikkerhedsnåle.

Kend forskel

For at kende forskel på det lyse og mørke tøj, kan du klippe et hjørne af vaskemærket i det mørke tøj. På den måde kan du hurtigt skelne det mørke og lyse tøj fra hinanden. Det gælder om at finde sine egne systemer og huskeregler.

Hjælp ved hånden

Gør sortering til en sjov tjans med en farvetester, der kan gengive, hvilken farve dit tøj har. Den fungerer ved at placere den mod det tøj, du ønsker at kende farven på, hvorefter farvenuancen siges højt. Den er i stand til at skelne mellem cirka 100 nuancer. 

Mærk dig frem

For at kende forskel på dine vaskeprogrammer, kan du påklistre en markringsdup til at fremhæve dine mest anvendte vaskeprogrammer. Med taktil afmærkning er det nemt og hurtigt at mærke sig frem til det ønskede program.