Det gør mig glad og varm indeni at hjælpe blinde børn

Det eneste, Anders ønskede sig til sin fødselsdag, var at kunne hjælpe andre børn, der ligesom hans egen datter er blind. Han oprettede derfor en indsamling på Facebook. Og han er ikke den eneste, der giver en hjælpende hånd.

Anders er far til Alba, der i november sidste år blev født blind – nu har Anders fravalgt gaver til sin fødselsdag og samler i stedet ind til Dansk Blindesamfund.

”I år vil jeg gerne frabede mig alle fødselsdagsgaver og i stedet bede om en lille donation til Dansk Blindesamfund. I november sidste år blev jeg far til den dejligste lille pige. En pige, der desværre også er født blind. Det var en af de hårdeste nyheder, jeg nogensinde har fået, og det satte gang i en masse frygt for, hvordan hendes liv skulle blive. I dag er hun glad og i sund udvikling.”

Sådan indleder Anders Thomsen et opslag på Facebook, der har til formål at samle 1.250 kroner ind, som han vil give til Dansk Blindesamfund, for som Anders skriver videre i opslaget:

”Dansk Blindesamfund gør et kæmpe stykke arbejde, sammen med blandt andet Synscenter Refnæs, hvor der laves sommerlejre for blinde børn, forældreundervisning og meget andet. Disse aktiviteter betyder alverden for børnene og os som forældre. Tak for støtten til dem der donerer ♥.”

I dag er målet for længst nået med foreløbigt 1.750 indsamlede kroner, og det er helt overvældende for den glade far, der altså valgte fødselsdagsgaverne fra og i stedet oprettede en indsamling via Facebook, hvor reaktionerne har været meget rørende.

Fantastisk generøse og søde

”Hverken Albas mor eller jeg har lagt noget ud om Albas sygdom eller hele forløbet indtil videre. Selvfølgelig ved vores nære familie og venner det, og jeg har da også fortalt det i skolen. Men når du lægger noget ud på Facebook, bliver det offentligt tilgængeligt, så jeg har været påpasselig med, hvor meget offentligheden skal vide om mit barn”, forklarer Anders.

”Når det er sagt, så har folk været så fantastisk generøse og søde til at donere. Da jeg startede fundraiseren, var jeg i tvivl, om jeg overhovedet ville få mere end et par hundrede fra mine søskende, og at det var dét. Det gør mig utrolig glad og varm indeni at kunne gøre noget for andre blinde og især de blinde børn og andre forældre, der har stået i en lignende situation som vores. Når jeg så ser, at mine venner også bliver berørt og gerne vil hjælpe, så fælder jeg næsten en tåre”, siger Anders, der er meget taknemmelig for al den varme og støtte, som er strømmet ham og lille baby Alba i møde.

Bryllupsgaver erstattet af velgørende donationer

Mens Anders har valgt Facebook som sin kanal for indsamlingen, så oplevede Karen Boelt og hendes familie tidligere på året, da de var gæster til et bryllup i Tyskland, at der blev samlet ind til en række velgørende organisationer, herunder Dansk Blindesamfund.

”Brudeparret frabad sig gaver og opfordrede i stedet de indbudte til at donere til velgørenhed efter gæsternes eget valg. Det var en fantastisk fest med 60 gæster fra tre lande, og brylluppet varede tre dage og egentlig endnu længere med de mange donationer, som nu skal gøre gavn blandt andet i Dansk Blindesamfund”, siger Karen Boelt.

Landsformand i Dansk Blindesamfund, Thorkild Olesen, er rørt over, at andre mennesker tænker på Dansk Blindesamfund i en situation, hvor de faktisk selv er i centrum, og det netop er deres store dag.

”Jeg synes, det er flot, og jeg bliver glad og taknemmelig – ikke kun for donationerne, men at folk tænker på os på den måde og gerne vil gøre en forskel for blinde og stærkt svagsynede. Det gør et stort indtryk på mig. Jeg vil sige mange tak til alle, der donerer – om det så er via Facebook, girokort eller i forbindelse med personlige begivenheder i deres liv, så skal alle vide, at vi er meget taknemmelige og glade for ethvert bidrag, for ofte ligger der jo en væsentlig historie bag”, siger Thorkild Olesen.