Ingen jul uden Fuglsangcentret
Magda på 88 år elsker fællesskabet på Fuglsangcentret, hvor hun skal fejre jul for syvende gang
Her kan du læse om, hvordan det er at være blind. Gennem menneskene, der står midt i det, viser vi livet som blind i alle dets facetter.
Magda på 88 år elsker fællesskabet på Fuglsangcentret, hvor hun skal fejre jul for syvende gang
Et kursus på Fuglsangcentret blev livsændrende for Birthe, der kom hjem med helt ny tro på egne evner og nu har et godt liv med synshandicap.
En strikkecollage skabt af blinde og svagsynede i Danmark og Rwanda forener mennesker gennem kunst og fællesskab. Kunstværket fortæller en global historie om gåpåmod, kreativitet og sammenhold på tværs af kontinenter.
Sofie er blevet færdig som bachelor i uddannelsesvidenskab. Det har ikke været en nem vej, da hun er blevet mødt af udfordringer med utilgængeligt materiale. Det er dog lykkes med en god vilje og hjælp fra hendes medstuderende.
Længe så det sort ud for Loyce, da hun mistede synet og alle vendte hende ryggen, men livet kom tilbage med en hvid stok, og selvstændigheden fik hun gennem en lille lokal købmandsbutik støttet af Dansk Blindesamfund og Ugandas blindeorganisation.
Hvert år i uge 30 mødes familier med synshandicap til aktiv familieferie på Fuglsangcentret i Fredericia, hvor glade børn, gode oplevelser og tæt sammenhold er på programmet.
Bekymringerne forsvandt, da Elise besøgte Fuglsangcentret allerede første gang – om få år kan hun fejre 20-års jubilæum som deltager på vinterhøjskolen.
I 2021 gik en banal operation galt for Flemming, der mistede synet, men ikke lysten til at spille golf, som han dyrker i dag uden at kunne se.
Trods synshandicap har Jesper realiseret sin drøm og udgivet sin første bog ”Dem han efterlod”, der er blevet godt modtaget af læserne. Han håber at inspirere andre blinde og svagsynede til at forfølge deres drømme.
Connie har fundet glæden ved kajak, oplevet friheden til vands og fået styrket selvtilliden på Dansk Blindesamfunds kajakkurser.
Rikke rider dressur, og på ryggen af Tulle lever hun sit motto ud: Det skal ikke være kedeligt at være blind
I sidste afsnit af sin dagbog ser Ann-Sofie tilbage på året, der svinder bort, mens julesmåkagerne bager sprøde i ovnen, og ungerne pynter op. Et år med et personligt sammenbrud, men også et år, hvor hun blev stærkere, fandt sig selv, fik nærværet tilbage i familielivet og til sidst kunne erkende over for sine børn: Ja, mor er blind!
Jeg er blevet sygemeldt. Det føles som et nederlag. Og samtidig en forløsning. I årevis har jeg ignoreret mine følelser omkring det at miste så vigtig en sans som synet. Jeg har handlet mig væk fra følelserne. Hver søndag aften planlagde jeg den næste uge, og jeg proppede så meget i min kalender, at det blev helt umuligt for mig at overkomme. Jeg vidste det egentlig godt, men jeg lukkede øjnene for det. Jeg accepterede, at sådan var livet bare, når man havde små børn, i gang med en uddannelse, passede et arbejde og samtidig forsøgte at komme ud på…
I forrige afsnit fortalte Ann-Sofie om sit liv som mor, og hvordan hun balancerer blindhed og en travl hverdag med børn. I dette afsnit af en blind mors dagbog erkender Ann-Sofie, at hun ikke behøver at gøre alting selv. At hun ikke har overskuddet, og at det er ok at få hjælp. Og så fortæller hun om at knytte et tæt bånd til konsulenten fra Dansk Blindesamfund og spejle sig i et andet menneske med synshandicap.
Jeg kommer aldrig til at acceptere, at jeg har mistet synet. Men jeg har valgt at få det bedste ud af det. Ligesom jeg selv er blevet inspireret af mennesker, jeg har mødt, ønsker jeg at inspirere andre til at leve et liv med de udfordringer, man nu engang har fået tildelt. For mig handler det om at vælge livet til. Være omstillingsparat og løsningsorienteret. Jeg vil i min dagbog dele mine tanker om mit liv som blind.
Førerhunden Tommy er nomineret til Årets førerhund 2024. Han er Ritas øjne i trafikken, fører hende trygt uden om forhindringer og giver overskud på arbejde og i fritiden.
Førerhunden Bertha er nomineret til Årets førerhund 2024. Med Bertha ved sin side kommer Heidi hurtigere og sikrere omkring i trafikken. Det giver hende en frihed og tryghed til at færdes på egen hånd.
Førerhunden Bellis er nomineret til Årets førerhund 2024. Hun er en uundværlig følgesvend, som giver Michael frihed og fører ham sikkert med bus og tog på arbejde. Når Michael følges med Bellis føler han sig ikke begrænset af sir synshandicap.
Torben har aldrig opgivet sin passion for fly eller medlemskabet af en flyveklub, selvom han har mistet synet. Han elsker turene i luften, og udsigten sanser han på en helt særlig måde.
Kan du genkende Pluto fra årsmagneten? Vi har fulgt Danmarks måske gladeste hund og hans uddannelsesfærd mod titlen som førerhund
En lang livsdrøm blev til virkelighed, da Arne i januar nåede Sydpolen efter otte dage på ski i minus 23 grader.
Den 29. december 2001 ændrede 15-årige Christophers liv sig for altid. Et kanonslag sprang få meter fra ham og kostede ham synet. Et øjebliks letsindighed fik livslange konsekvenser. Nu advarer han andre.
På et splitsekund mistede 32-årige Morian synet og fik sprængt sit ansigt i stykker, efter et nytårsbatteri eksploderede. Den fatale ulykke forandrede familiens liv for altid.
Rita er blind præst i Tilst og Kasted kirke. Her deler hun julens lys og budskab med dig og alle de andre læsere.
Julen er hjerternes og kagernes fest. Her får du Mettes opskrifter på nemme og lækre julekager, som dufter af højtid og hurtigt får dig i julestemning
Johan mistede sin forrige førerhund til kræft, men nu er friheden tilbage med den ny førerhund Milo, som skal hjælpe Johan trygt til og fra arbejde.
16-årige Andrias og førerhunden Andy er nyt makkerpar på Færøerne, hvor friheden findes i en tur til købmanden.
Rita gennemgår sit livs krise og finder sit sande kald, og med synshandicap og førerhund ved sin side vier hun ægtepar, foretager bisættelser og spreder håb, når hun holder gudstjenester
Isatu er første kvindelige præsident i Sierra Leones blindeorganisation og håber at inspirere andre kvinder til at følge deres drømme.
Hvert år i uge 30 mødes familier med synshandicap til aktiv familieferie på Fuglsangcentret i Fredericia, hvor glade børn, gode oplevelser og tæt sammenhold er på programmet.