Indien

Indien er et af de folkerigeste lande i verden med flere end 1,4 milliarder indbyggere, der tilsammen taler over 100 forskellige sprog, hvoraf 18 sprog er anerkendt.

Baggrund

Indien kaldes det største demokrati i verden og er verdens største land målt på indbyggertal. Landet grænser op til Bangladesh, Nepal, Kina og Pakistan. Dette er uden at skelne til området Kashmir, der ligger nord for Indien, men er under indisk styre, og her er der også en grænse til Afghanistan.

Indien består af 28 stater og syv unionsterritorier. Landet har over 1,4 milliarder indbyggere, der tilsammen taler over 100 forskellige sprog, hvoraf 18 sprog er anerkendt. Engelsk og hindi er de mest anvendte sprog.

Seks yngre drenge iført rød skoleuniform sidder på rad og række og læser punktskrift

Samarbejdspartner

I Indien arbejder Dansk Blindesamfund sammen med All India Federation of the Blind (AICB). AICB blev etableret som organisation i 1980 af 10 personer fra otte forskellige stater i Indien. AICB er, som navnet indikerer, en konføderation af organisationer. De har 26 medlemsorganisationer, fordelt på 15 stater i Indien.

AICB er en uafhængig rettighedsbaseret organisation, der er drevet af blinde og svagsynede. AICB har til formål at nå ud til mennesker med synshandicap, der ellers er oversete i samfundet, særligt børn, kvinder og ældre i landområderne i Indien.

Partnerskabet

Samarbejdet mellem Dansk Blindesamfund og AICB startede i 2019 og har særligt fokus på at opbygge den organisatoriske kapacitet af såvel AICB som medlemsorganisationerne. Formålet med dette er at skabe stærke organisationer i både byer og landområder, der kan støtte mennesker med synshandicap til at opnå fuld inklusion i samfundet, herunder adgang til uddannelse og beskæftigelse.

Vores nuværende projekt finder sted i Delhi og i de to landlige distrikter Jalaun-distriktet i staten Uttar Pradesh samt Bharatpur i Rajastan, der begge ligger i det nordlige Indien. Projektet når ca. 3.000 mennesker gennem direkte træning af myndigheder, familier og mennesker med synshandicap.