Spil med andre

Her finder du forskellige spil, du kan invitere andre til at deltage i. Vidste du, at du kan spille yatzy over zoom, og ved du, hvad blingo er? Læs mere og bliv inspireret.

Margit

Spillet Margit er et terningespil, hvor det gælder om først at få krydset alle felter af på spillepladen. Find spilleplade og regler nederst på denne side. Spillepladen i excel tæller automatisk point sammen. Du skal bruge seks terninger. 

Yatzy

Terningespillet yatzy kender de fleste nok. Her finder du en udgave, du kan bruge, når du spiller med andre over for eksempel zoom, inklusiv pointskema med automatisk sammentælling af point. Du skal bruge fem terninger. 

Super-yatzy

Super-yatzy er den udvidede udgave af yatzy med et par ekstra muligheder. Derudover skal du i gennemsnit have fire ens af henholdsvis ettere, toere og så fremdeles for at opnå bonus. Du skal bruge seks terninger. 

10.000

Dette er også et terningespil, hvor det, som navnet antyder, gælder om at opnå 10.000 point ved at kombinere terningerne. De forskellige værdier for terningerne fremgår af vejledningen. Du skal bruge seks terninger.

Blingo

Blingo er et bankospil med ting i stedet for tal, hvor alle uanset alder og synsstatus kan være med. Du kan lave dit eget, eller du kan låne en kasse af Dansk Blindesamfund.

Vores blingo-kasser består af en opråberkasse med 90 forskellige ting, 30 små kasser med 9 forskellige ting i hver og øjenmasker til deltagere med rest- eller normalt syn. Genstandene kan for eksempel være en cykelklokke, en knap eller et garnnøgle.

Lån en blingo-kasse

Vil du låne en kasse, og bor du vest for Storebælt, skal du kontakte Gitte Micheelsen på gmi@blind.dk eller på tlf. 92 82 29 31.

Bor du øst for Storebælt, skal du kontakte Jannie Hammershøi på jah@blind.dk eller på tlf. 23 40 92 10.

Eventuel forsendelse er på kredsens regning, og det er låners ansvar, at kassens indhold er det samme ved aflevering som ved modtagelse. 

Crazy Party

Det skrupskøre computerspil Crazy Party, som er tilgængelig med nvda og jaws, kan du også gå på opdagelse i. Når du har øvet dig lidt, kan du spille online med andre.