RP-gruppen

RP-gruppens logo. Illustration af et øje tilføjet teksten Et netværk med øje på dig
RP - Retinitis Pigmentosa - er en betegnelse for en gruppe sjældne øjensygdomme, der har det til fælles, at de bevirker et gradvist svigt af nethinden. Her kan du læse mere om livet med RP, om sygdommen generelt og om de tilbud, som Dansk Blindesamfunds særlige netværk for mennesker med Retinitis Pigmentosa, RP-gruppen, tilbyder.
 

Nyeste indhold på RP-siderne

Indhold sorteret i datoorden - det nyeste først.

Informationskampagne om livet med RP

Forestil dig, at du ser verden igennem hullet på et sugerør, eller at dit syn er sløret af mørke prikker, eller at du går i en konstant tæt tåge. Sådan forværres synet typisk for en person med Retinitis Pigmentosa (RP). Øjensygdommen Retinitis Pigmentosa kan vise sig på mange forskellige måder, og kan være vanskelig at forstå for omgivelserne. Derfor har Dansk Blindesamfunds RP-gruppe udgivet en pjece om RP og livet med øjensygdommen.

Om Retinitis Pigmentosa (RP)

I Danmark er der 2.000 personer, som lider af øjensygdommen RP, og der kommer cirka 50 nye tilfælde hvert år.

Dansk Blindesamfunds RP-gruppe

Siden 1980'erne har Dansk Blindesamfund haft en RP-gruppe. Hovedformålet med gruppen er at skabe et netværk blandt mennesker med RP. Gruppen udsender RP-Nyt fire gange om året og afholder landsmøder, kurser og andre spændende aktiviteter. Læs mere om RP-gruppen her.

printerikonPrintvenlig
Oprettet af webredaktør
Publiceret 02/08 2016
Sidst opdateret 15/08 2016
Pjece: At leve med RP

Forside af RP-pjece

Bestil pjecen "At leve med RP" på mail: bestilling@blind.dk

Spørg optikeren

Spørg optikeren

RP og høretab

Bloggen: RP og høretab

Færdselsmærket

Færdselsmærket Manden med den hvide stok

Færdselsmærket "Manden med den hvide stok" skal sikre, at mennesker med synshandicap bliver genkendt, når vi færdes i trafikken.